Iako mnogi imaju predrasude i sumnjaju u kulinarske veštine prve dame Srbije, svako ko je bar jednom zavirio na njen Instagram nalog, shvatio je da je ona zaista vrsna domaćica i da pored brojnih obaveza pronađe vremena i za kuhinju, kao i da u pripremanju obroka ona veoma uživa.
Recept Tamare Vučić postao viralan na Instagramu
Prvenstveno zbog sina Vukana ona je dosta istraživala na ovu temu i izveštila se u pripremu zdrave, ali ništa manje ukusne hrane, a trikove koje je savladala rado deli sa pratiocima, pa neretko na društvenim mrežama možemo pronaći neki interesantan recept Tamare Vučić.
Kako bi svog sina privolela da pojede zdrav obrok koji mališani često pokušavaju da izbegnu, Tamara Vučić naučila je pojedine kulinarske trikove koje sada često praktikuje i ne libi se da savete zlata vredne podeli sa roditeljima širom naše zemlje.
Recept Tamare Vučić za zapečeni karfiol kom vaši mališani neće moći da odole
Tu se ubraja i recept Tamare Vučić za karfiol zapečen u rerni koji se priprema jednostavno, a vaši mališani i svi ukućani će ga obožavati.
Sastojci:
– 1 kg opranog, očišćenog i isečenog karfiola
– 1 limun
– 1 veza peršuna
– čili u prahu
– kašika meda
– maslinovo ulje
– aleva paprika
– beli luk u granulama
– so, biber
Priprema:
U vatrostalnu posudu rasporediri papir za pečenje i na njega poređati karfiol. Preliti ga maslinovim uljem, dodati so, biber, alevu papriku i beli luk u granulama. Sve zajedno ide u rernu na 200 stepeni 30 minuta.
U međuvremenu pripremiti preliv.
Na maslinovom ulju propržiti koru od pola limuna, sok od limuna i vezicu peršuna tanko iseckanu.
Za sam kraj dodati čili i med. Sve dobro izmešati pa preliti preko karfiola.
Napomena: Za decu se priprema bez čilija, umesto njega stavite parmezan.
Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ove stranice saglasni ste s našom upotrebom kolačića.U reduUslovi korišćenjaU reduPolitika privatnosti