Savet zlata vredan: Uz pomoć trika Tamare Vučić vaši mališani će zavoleti ovu zdravu namirnicu… Isprobajte

02.07.2024

09:21

By

Objava Tamare Vučić

Antonio Ahel/ATAImages.

Antonio Ahel/ATAImages.

Iako mnogi imaju predrasude i sumnjaju u kulinarske veštine prve dame Srbije, svako ko je bar jednom zavirio na njen Instagram nalog, shvatio je da je ona zaista vrsna domaćica i da pored brojnih obaveza pronađe vremena i za kuhinju, kao i da u pripremanju obroka ona veoma uživa.

Recept Tamare Vučić postao viralan na Instagramu

Prvenstveno zbog sina Vukana ona je dosta istraživala na ovu temu i izveštila se u pripremu zdrave, ali ništa manje ukusne hrane, a trikove koje je savladala rado deli sa pratiocima, pa neretko na društvenim mrežama možemo pronaći neki interesantan recept Tamare Vučić.

Pročitajte i – Tajna savršenog izgleda Tamare Vučić konačno otkrivena: Prva dama za doručak jede samo ovo…

Kako bi svog sina privolela da pojede zdrav obrok koji mališani često pokušavaju da izbegnu, Tamara Vučić naučila je pojedine kulinarske trikove koje sada često praktikuje i ne libi se da savete zlata vredne podeli sa roditeljima širom naše zemlje.

Recept Tamare Vučić za zapečeni karfiol kom vaši mališani neće moći da odole

Tu se ubraja i recept Tamare Vučić za karfiol zapečen u rerni koji se priprema jednostavno, a vaši mališani i svi ukućani će ga obožavati.

Sastojci:

– 1 kg opranog, očišćenog i isečenog karfiola
– 1 limun
– 1 veza peršuna
– čili u prahu
– kašika meda


Recept Tamare Vučić

– maslinovo ulje
– aleva paprika
– beli luk u granulama
– so, biber

Priprema:

U vatrostalnu posudu rasporediri papir za pečenje i na njega poređati karfiol. Preliti ga maslinovim uljem, dodati so, biber, alevu papriku i beli luk u granulama. Sve zajedno ide u rernu na 200 stepeni 30 minuta.

Recept Tamare Vučić

U međuvremenu pripremiti preliv.

Recept Tamare Vučić

Na maslinovom ulju propržiti koru od pola limuna, sok od limuna i vezicu peršuna tanko iseckanu.

Recept Tamare Vučić

Za sam kraj dodati čili i med. Sve dobro izmešati pa preliti preko karfiola.

Recept Tamare Vučić

Napomena: Za decu se priprema bez čilija, umesto njega stavite parmezan.

Prijatno!

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: Antonio Ahel/ATAImages/Tamara Vucic Instagram

Još iz kategorije