Recept Harisa Džinovića za tiramisu osvojiće vas na prvi zalogaj
Pevač Haris Džinović i njegova supruga Melina razveli su se posle 22 godine braka i šokirali javnost. O njima su sve do dana kada se saznalo da se razvode svi imali samo reći hvale i divili im se zbog ljubavi uprkos velike razlike u godinama. Međutim, sve to više nije ni blizu idealnog, a dok su bili u ljubavi, ovaj recept Harisa Džinovića uvek je bio način da se lepa Melina Džinović odobrovolji.
Recept Harisa Džinovića za tiramisu lepa Melina Džinović je obožavala
Naime, Hari je, kako ga je Melina tokom braka zvala, važio za boljeg kuvara od supruge i ona to nikada nije krila, a posebno je volela njegov tiramisu, pa je jednom prilikom medijima i sama otkrila kakav je to recept Harisa Džinovića za ovu poslasticu i ne sluteći da će nekoliko godina kasnije njihov razvod biti glavna tema u medijima i da će u toj meri da potresa javnost.
TiramisuPrintskrin/Youtube
Potrebno je: 500 g maskarponea, 5 i po kašika šećera, 6 svežih domaćih jaja, 3 pakovanja piškota, 6 kašika marsale, 6 šoljica kafe (mera šoljica za italijanski espreso), 3 kašike kakaa.
Priprema: umutite penasto mikserom žumanca sa četiri kašike šećera dok skroz ne pobele. Dodajte i malo vanile, centimetar unutrašnjosti šipke, za puniji ukus.
Zatim pomešajte mikserom maskarpone sa žumancima da dobijete glatku smesu bez grudvica. Posebno ulupajte belanca u čvrst šam, dodajte im kašiku i po šećera i mutite dok masa opet ne postane čvrsta. Umućena belanca dodajte postepeno u masu od žumanaca i sira tako što ćete dodati deo po deo belanaca i mešati kašikom odozdo nagore kao da prevrćete testo. Važno je da se prilikom mešanja dve mase sjedine, a da se ne izgubi vazduh, pa izbegnite nagle i horizontalne pokrete.
Mešajte vertikalnim pokretima izbacujući na površinu donje delove mase. Pomešajte marsalu (ili drugi alkohol koji ste namenili) sa hladnom kafom. U tu masu brzo uranjajte piškote tako da se samo na površini nalaze, a unutra ostanu suve.
Haris i MelinaBojan Vuković
Nikako ne dozvolite da piškote budu dugo u tečnosti i da se pojave mehurići. Treba ih samo na sekund uroniti. Ređajte u posudu na dno natopljene piškote, onda žutu masu koju ste prethodno sjedinili, pa onda uzmite malo sito ili cediljku i u nju sipajte kakao, pa posipajte preko cele površine mase. Zatim ceo postupak ponovite tako što ćete opet ređati natopljene piškote, pa žutu masu, pa kakao. Prekrijte plastičnom folijom i stavite u frižider. Poslužite tek sutradan.
Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ove stranice saglasni ste s našom upotrebom kolačića.U reduUslovi korišćenjaU reduPolitika privatnosti