Dijeta Lepe Brene uz koju je lako izgubila kilograme
Pevačica Lepa Brena i ranije je sama isticala kako kuburi sa viškom kilograma, a onda je odlučila da okrene list, kao što mnogi „okreću od ponedeljka“. Ipak, kod nje je stvarno došao taj dan kada je počela sa drugačijim načinom ishrane i ova dijeta Lepe Brene će vas naterati da počnete sa mršavljenjem odmah, a ne da čekate „ponedeljak“.
Dijeta Lepe Brene koja će pomoći svakome
Kako su ranije mediji pisali jednom prilikom na početku njene karijere jedan konobar se Lepoj Breni obratio rečenicom: „Mislio sam da će doći pevačica, kad ono došla trafostanica“, a upravo taj komentar pevačicu je uvredio ali i naterao da donese odluku i započne dijetu.
![Dijeta Lepe Brene](https://starmagazin.rs/wp-content/uploads/2022/09/lepa-brena-ata-images-200x300.jpg)
Lepa BrenaAta images
– Ujutru sam obično jela jedno ili dva jajeta. Gledala sam da to budu organska jaja. Za ručak je obično bila nekakva posna supa bez masnoće i rezanaca. U stvari to je bila voda u kojoj se samo barilo povrće, a ne kuvalo do besvesti, pa da ne dobijete niti jedan vitamin iz cele priče. Tu je obavezno bilo i neko meso, koje je bilo na grilu ili je bilo kuvano. Za večeru je to bio komad ribe ili mesa, uz salatu – ispričala je pevačoca te je tako otkrivena dijeta Lepe Brene.
Pevačica u sedmoj deceniji može slobodno da se pohvali vitkom linijom i odličnim izgledom na čemu joj zavide i mnogo mlađe žene, a ovo je njen jelovnik po danima.
Dan 1
Doručak: Musli od ovsanih pahuljica, badema i svežeg voća
Ručak: Riba sa roštilja i povrće na pari.
Večera: Potaž, supa ili veliki tanjir sa mladim sirom.
Dan 2
Doručak: Salata i 2 kuvana jajeta.
Za salatu je potrebno: 1 šolja kupusa, ½ šolje šargarepe, ½ šolje cvekle, 1 supena kašika ulja.
Priprema salate: nakon što promešate sastojke, prelijte ih uljem.
Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća, po izboru.
Večera: Salata.
Potrebno je: 1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, 1 šolja zelene salate, rukole, mladog spanaća, 1,5 kašika ulja, ½ kašike limunovog soka, 150 g grilovane piletine/ konzerva tunjevine, šolja jogurta.
Priprema: Nakon što sastojke isečete do željene debljine, izmiksajte ih i uživajte u zdravom zalogaju.
Dan 3
Doručak: Omlet sa brokolijem i sirom.
Ručak: tanjir potaža od povrća, 150 g grilovanog bifteka, sveža salata od povrća.
Večera: Mediteranska salata od tunjevine.
Potrebno je: ¼ zelene salate, 100 g paradajza, ¼ crvenog luka, ½ krastavca, ½ zelene paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, ½ kašike origana, ½ konzerve tunjevine u maslinovom ulju, 15 ml sirćeta/limunovog soka, ½ supene kašike ulja, 200 ml jogurta.
Priprema: Promešati tunjevinu, zelenu salatu, paradajz, crveni luk, krastavac i papriku. Dodati sir i masline i jogurt. Dodatno promešati, staviti sir, masline i preliti sirćetom ili limunovim sokom.
Dan 4
Doručak: Omlet i salata.
Ručak: Tanjir potaža, 200 g grilovanog belog mesa, sveža salata od povrća.
Večera: Cezar salata.
Dan 5
Doručak: Mafini sa paprikom, pečurkama i jajima.
Ručak: Tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća.
Večera: Sezonska vitaminska salata sa kockicama mesa.