Kad počnu da mi se foliraju, restorani, suši… – Seka Aleksić uživa u ovom jelu, ideja za dobar ručak

26.01.2024

11:01

By

recept za pasulj

Ata images

Recept za pasulj u kom uživa Seka Aleksić

Pevačica Seka Aleksić ne krije koliko uživa u hrani, a jednom prilikom je istakla i da svaka domaćica mora da zna da skuva nešto.

Ona je od malih nogu počela da uči da kuva, a jednom prilikom i sma je na tik toku objavila video kako jede tradicionalno jelo pasulj. Otkivamo vam recept za pasulj u kom će uživati porodica.

Recept za pasulj koji će voleti vaša porodica

Iako Seku Aleksić gotovo uvek viđamo u sređenim izdanjima, kada je na sceni ili prestoničkim događajima, ali postoje i oni momenti kada je ona jedna od nas, kako sam kaže, „masna, prljava od dece koja su umazana jer uvek nešto jedu“.

– Kosu vežem u kiku, u trenerci sam, u majici, masna, mrljava, prljava. Ne stignem ni da se presvučem od dece, kada imate malu decu oni non-stop nešto jedu, prljave ruke, masne, ja trčim za njima, da njima ugodim, da oni budu čisti i uredni, da raspremim kuću, da složim igračke, da skuvam ručak, perem sudove, da složim veš, da opeglam ako nešto treba. Ja u stvari ne stajem – sitakla je kroz smeh jednom prilikom Seka u emisiji „Exkluziv“.

Kao dokaz tome su i njene fotografije na Instagramu kada pevačica skuplja veš i ne libi se da to radi, baš kao i svi ostali.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SEKA ALEKSIĆ (@seka_aleksic)


Seka se ne libi ni da kuva, još kao mlada je naučila da sprema mnoga jela.

Svaka žena mora da bude domaćica, mora svom mužu i deci da spremi ručak, bar bi trebalo da zna. Ne mora se ništa, ali nekako je osnovno pravilo ako smo mame da znamo i nešto da skuvamo toj deci, i tim muževima, i ukućanima, da jedu. Ništa se ne mora, ali ja to radim s ljubavlju – istakla je ona tada u jednoj emisiji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SEKA ALEKSIĆ (@seka_aleksic)

Seka je poznata kao gurman, a jednom prilikom je i sama pokazala na svom nalogu na TikToku kako obožava da jede pasulj.

 

@seka_aleksic Šta fali pasulju?! 😋😋😋@Stanislav Zakić ♬ original sound – Seka Aleksić

– Kad počnu oni da mi se foliraju, restorani, suši… Zaj**i me ti restorana i sušija i svega ostalog. Pasulj! Ceo život sam jela pasulj i nema ništa lepše od hleba i pasulja. Znaš šta još volim? Mladi luk uz to, pa ljuta paprika, ajvar… – istakla je Seka u pomenutom videu.

Iako ona tom prilikom nije otkrila njen recept za pasulj u kom uživa, mi vam donosimo jedan kako ćete napraviti ručak u kom ćete uživati baš kao i pevačica.

PROČITAJTE I: Spremna za 15 minuta: Recept za zdravu i ukusnu tortu koja će vas ostaviti bez daha

Sastojci

pasulj po izboru

suva rebra (svinjska, juneća,..)

slanina

kobasica

2 glavice crnog luka

1 čen belog luka

1 kom šargarepa

po 1 kom zeleni i celera

1/2 kom sveža ili zamrznuta paprika

suvi začin, so, biber, lovor, peršunov list, muskatni orah

brašno, ulje i mlevena crvena paprika

Priprema

Pasulj potopiti da stoji u vodi par sati. Procediti ga i naliti vodom, pa staviti da se kuva. Kad se napola skuva, ponovo ga ocediti od vode i ostaviti sa strane.

Suva rebra takođe oprati i staviti da se otkuvaju (ukoliko su jače dimljena otkuvati dva puta), pa pred kraj u tu vodu potopiti slaninu i kobasicu da otpuste suvišnu masnoću.

U sud u kom kuvate pasulj sipati malo ulja i na njega staviti seckani crni i beli luk, dinstati dok ne omekša, pa polako dodavati zelen, šargarepu i papriku, da sve omekša. Dodati malo suvog zacina, soli, bibera i lovorov list.

Sad dodati slaninu, rebra i kobasicu, te naliti vrućom vodom da ogrezne. Ostaviti da se lagano kuva 40 min, poklopljeno.

Zatim dodati i pasulj da se dokuva.

Još iz kategorije