Recept za tortu sa jagodama ne propustite da isprobate
Sezona jagoda uveliko je u toku, pa za sve one koji vole ovo sladunjavo voće idealno je vreme da isprobaju ukusnu poslasticu koja se ne peče i priprema se veoma jednostavno.
Recept za tortu sa jagodama koju ćete vi i vaši ukućani sigurno obožavati
Ukusnu kremastu tortu sa jagodama za vas smo pronašli i isprobali, a budući da je neodoljivo ukusna, recept vam prenosimo u celosti.
Sastojci:
Za koru:
* 250 g mlevenog keksa
* 100 g otopljenog putera
* 4 kašike slatke pavlake
Za fil od čokolade:
* 200 g bele čokolade
* 5 g želatina u prahu
* 2 kašike hladne vode
* 320 ml slatke pavlake
Za fil od jagoda:
* 300 g svežih jagoda
* 100 g šećera
* 5 g želatina
* 2 kašike hladne vode
* 50 g seckanih jagoda
* 180 ml slatke pavlake
Priprema:
Za pripremu kore mleveni keks preliti puterom i slatkom pavlakom, te dobro izmešati. Obruč za tortu prečnika 24 cm postaviti na tanjir, pa na dno utisnuti smesu od keksa.
Za pripremu čokoladnog fila želatin preliti sa 2 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Sjediniti izlomljenu belu čokoladu i 150 ml slatke pavlake, pa rastopiti na pari. Dodati nabubreli želatin i mešati dok se i on ne rastopi. Ostaviti da se ohladi.
Posebno pripremiti fil od jagoda. Želatin preliti sa 2 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. U šerpici sjediniti isečene jagode i šećer, pa zagrevati dok jagode ne omekšaju, a šećer se ne istopi. Smesu izmiksati u blenderu, dok je još vruća dodati u nju nabubreli želatin i mešati dok se ne rastopi. Ostaviti da se ohladi.
Slatku pavlaku preostalu za pripremu čokoladnog fila izmiksati i sjediniti s ohlađenim filom od čokolade, pa smesu izliti preko kore i ostaviti da odstoji u frižideru desetak minuta.
Slatku pavlaku ostavljenu za fil od jagoda izmiksati i sjediniti s kremom od jagoda, pa umešati seckane jagode, pa tu smesu izliti preko fila od čokolade.
Prijatno!
Video za recept za tortu sa jagodama možete pogledati u nastavku
Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ove stranice saglasni ste s našom upotrebom kolačića.U reduUslovi korišćenjaU reduPolitika privatnosti