Dijeta Lepe Brene zaludela je žene širom regiona
Jedna od naših najzgodnijih pevačica godinama je Lepa Brena. Njoj godine ne mogu ništa, pa se može primetiti da se ne menja, a kako je više puta isticala sve je do zdravog načina života.
Dijeta Lepe Brene zaludela je žene širom regiona, ovo je njen program ishrane
Naime, nije tako uvek bilo. Mnogi pamte reči Saše Popovića koji je bezbroj puta govorio u javnosti o tome kako je Brena izledala kada je došla da se prijavi za pevačicu tada veoma popularnog benda „Slatki greh“.
Prema njegovim rečima, ona je bila veoma krupna, ali je imala glas koji je obećavao i zato su svi članovi benda odlučili da joj daju priliku da pokaže šta zna.
Brena se obračunala sa viškom kilograma, a tokom života je pronašla savršen način da tu idealnu kilažu i održi. Plan ishrane kojeg se godinama pridržava je napravljen za pet dana. Tokom vikenda može malo da se opusti i kombinuje nešto iz prethodnih pet dana.
Njen jelovnik sadrži tri obroka dnevno, a napravljen je za pet dana u nedelji, jer vikendom dozviljava malo opuštanja i kombinovanja jela sa nedeljnog menija.
Evo kako on izgleda.
DAN 1
Doručak: kajgana sa paprikom i pečurkama
Potrebno je: 2 jaja, ½ šolje pečuraka, ½ šolje paprike, 20 g rendanog sira, 1,5 supene kašike maslinovog ulja, 50 g mladog sira, so i biber po ukusu.
Priprema: staviti sastojke u posudu, dobro promešajte, ugrejte maslinovo ulje u tuganju i sipajte sastojke. Lagano pržite.
Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovanog mesa, sveža salata od povrća po izboru.
Večera: tuna salata sa susamom.
Potrebno je: 2 šolje kupusa, mladi luk, 10 rotkvica, ½ konzerve tunjevine.
Dresing: 1 kašika ulja, 1 kašika sirćeta/limunovog soka, 1 kašika pečenog susama, 1 šolja jogurta.
Prirema: iseckajte sastojke i dobro promešajte. Prelijte dresingom.
Lepa BrenaATA IMAGES
DAN 2
Doručak: salata i 2 kuvana jajeta.
Za salatu je potrebno: 1 šolja kupusa, ½ šolje šargarepe, ½ šolje cvekle, 1 supena kašika ulja.
Priprema salate: nakon što promešate sastojke, prelijte ih uljem.
Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća, po izboru.
Večera: salata.
Potrebno je: 1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, 1 šolja zelene salate, rukole, mladog spanaća, 1,5 kašika ulja, ½ kašike limunovog soka, 150 g grilovane piletine/ konzerva tunjevine, šolja jogurta.
Priprema: nakon što sastojke isečete do željene debljine, izmiksajte ih i uživajte u zdravom zalogaju.
DAN 3
Doručak: omlet sa brokolijem i sirom.
Potrebno je: 2 jaja, ¾ šolja (70 g) brokolija, 2 supene kašike izrendanog sira, 1 kašičica maslinovog ulja, so, biber, 1 šolja jogurta.
DAN 4
Doručak: omlet i salata.
Potrebno je: 2 jaja, 100 g povrća, 1 kašika ulja, 1 šolja jogurta/kefira, 1,5 šolja iseckane zelene salate, ½ supena kašika ulja, limunov sok.
Priprema: umutiti jaja, dodati povrće, ulje, zelenu salatu i jogurt/kefir. Začiniti sa ½ supene kašike ulja i limunovim sokom.
Ručak: tanjir potaža, 200 g grilovanog belog mesa, sveža salata od povrća.
Večera: Cezar salata.
Lepa BrenaAta images
Dan 5
Doručak: mafini sa paprikom, pečurkama i jajima.
Potrebno je: 2 jaja, ½ šolje pečuraka, ¼ šolje crvenog kupusa, 20 g izrendanog sira, 1 supena kašika jogurta, 1,5 supena kašika maslinovog ulja, so, biber po ukusu, 50 g mladog sira.
Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća.
Večera: vitaminska salata sa kockicama mesa.