Kafanska teleća čorbica će vas oduševiti: Otkrivamo recept za jelo koje je zaludelo domaćice

18.01.2024

14:00

By

Recept za teleću čorbicu

Recept za teleću čorbicu koji je oduševio sve domaćice

Pravu kafansku čorbicu možete probati i u svom domu, a priprema je vrlo jednostavna. Ovo jelo će vašim ukućanima izmamiti osmeh na lice pa će svi pohvaliti vaše kulinarsko umeće.

Recept za teleću čorbicu je jednostavan

Sastojci koji su vam potrebni za ovu magičnu čorbicu su:

1 glavica crnog luka
1dl ulja
½ kg teletine b.k. (od vrata ili plećke)
1,5 l vode
2 šargarepe
2 krompira srednje veličine
1 koren peršuna ili paškanata
1 manji koren celera
6-7 zrna bibera
2-3 lista lovora
so po ukusu
za zapršku:

2 kašike brašna
1 kašičica slatke aleve paprike
1 dl ulja
pre posluženja:

1 žumance
2 kašike kisele ili 100 ml pavlake za kuvanje

Pročitajte: Ovo će isprobati sve domaćice- Recept Zorice Brunclik za pileću salatu će vas oduševiti

Recept za teleću čorbicu


Način pripreme
Korak 1: Luk sitno iseckati, a na manje kockice izrezati meso i povrće.

Korak 2: Dodati ulje u šerpu i propržiti luk dok ne postane staklast. Potom ubaciti meso i dinstati sa malo vode, na najtišoj vatri i poklopljeno oko sat vremena, uz povremeno mešanje, piše Zadovoljna.rs.

Kada voda uvri, dodati još malo, tako da je tokom dinstanja stalno ima na dnu šerpe.

Nasuti zatim oko 1,5 l vode, dodati povrće, lovor, biber u zrnu i posoliti. Kuvati sve zajedno poklopljeno na laganoj vatri 40-tak minuta.

Korak 3: Napraviti zapršku. Na ulju sasvim kratko propržiti brašno i alevu papriku (ili ih jednoostavno razmutiti u malo vode), dodati u čorbu i sve kuvati na tihoj vatri još 15-ak minuta.

Korak 4: U činiji za serviranje kratko umutiti žumance, pomešati ga sa pavlakom, pa postepeno, uz mešanje, naliti skuvanu čorbu.

Proveriti ukus, posuti čorbu sa naseckanim svežim listom peršuna i izneti je na sto. Dobro je da se na stolu nađe neka kriška limuna, ili malo sirćeta, jer je teleća čorbica još ukusnija kada se malo zakiseli.

Recept za teleću čorbicu

Još par saveta prilikom konzumacije:

Pavlaku dodajte u deo čorbe koji jedete odmah, a onaj koji ostavljate za drugi dan začinite neposredno pre upotrebe
Kao i za domaću supu, i za čorbu na početku odmerite potrebnu količinu vode i nemojte je dolivati tokom kuvanja.

Još iz kategorije