Ovu namirnicu nikako ne konzumirajte posle 30. godine, posledice su velike

24.06.2024

15:15

By

Dnevni horoskop za 15. jul 2024. godine

Unsplash

Ceđeni sokovi nisu uvek dobar izbor. Naime, kako tvrdi poznati doktor nutricionista, zabluda je da se čišćenje organizma najbolje sprovodi sokovima od ceđenog voća i povrća.

Ceđeni sokovi nisu uvek dobar izbor za detoks organizma

– Kada pijete napitak za detoks popularan kao ceđeni sokovi više puta dnevno, vama će insulin skočiti kao da ste na testu opterećenja glukozom. To će biti stimulans za blokadu topljenja potkožnih masnoća, dok se tim stimulansom pravi više holesterola, jetra će se zamastiti – objasnio je doktor gostujući u „Ordinaciji” na RTS-u.

– Za taj sok mora precizno da se zna koliko ima šećera i u kojoj dozi možete da ga uzmete. Taj sok mora biti sa nekim vlaknima, sa nekom masnoćom (semenkama), da se smiri odgovor pankreasa.

ceđeni sokovi

Pankreas će se tada mnogo manje uzbuditi, a mi ćemo dobiti benefite od voća i povrća, da nam se creva oraspolože i da dobre bakterije dobiju svoju hranu, kako bi se borile sa lošim bakterijama – rekao je doktor na temu ceđeni sokovi kao detoks.

Pročitajte i – Iskusne domaćice ništa ne kuvaju bez peršuna – Ako ga čuvate kako treba, trajaće vam mesec dana

Vrlo je važno imati dobar želudac i enzime u njemu, koji se gube od prevelikog stresa. Dok se jede pod stresom, tu enzima nema, tvrdi doktor.


Ceđeni sokovi ne preporučuju se osobama koje su starije od 30 godina

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: Unsplash

Još iz kategorije