Kad Pančeta zasuče rukave niko ne ostaje gladan: Isprobajte rolat sa mesom po receptu Sandre Bugarski

25.06.2024

12:40

By

Recept Sandre Bugarski

Instagram

Glumica Sandra Bugarski, koja je, inače, zablistala u seriji „Igra sudbine“ tumačeći neodoljivu Pančetu, osim u svom poslu odlično se snalazi i u kuhinji.

Recept Sandre Bugarski oboriće vas s nogu

Naime, gostujući u emisiji “Praktična žena” kod Nataše Pavlović, glumica je pokazala svoje kulinarsko umeće i oduševila publiku, te vam preporučujemo da recept Sandre Bugarski za rolat sa mesom što pre isprobate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandra Bugarski (@sandra_bugarski)


Ovaj preukusan obrok idealan je način da obradujete sebe i svoje ukućane, ali i iznenadne goste, pa ako ste u škripcu sa vremenom, prednost ovog specijaliteta jeste što se brzinski priprema.

Recept Sandre Bugarski za rolat sa mesom u roštilj sosu (barbikju) prenosimo vam u celosti

Sastojci za testo:

500g brašna
150ml jogurta
150ml mleka
kašičica soli
kašičica šećera
1 suvi kvasac

Recept Sandre Bugarski


Sastojci za nadev:

4 šnicle pečenice
1 crni luk
1/2 šolje kečapa
1/2 šolje meda
1/4 jabukovog ili vinskog  sirćeta
1/4 šolje senfa
2 kašike vorčestera
2 čena belog luka

Priprema:

Prvo pravite nadev. U tiganj stavite kečap, med, sirće, senf, vorčester, seckani beli luk i sve krčkajte na laganoj vatri dok ne dobije gust barbikju sos. U drugi tiganj stavite šnicle, posolite ih i pobiberite, preko njih stavite luk sečen na listiće i na kraju sos.

Pročitajte i – Milena Radulović nikada ne preskače doručak – Ovo je njen predlog za idealan početak dana

Sve ukrčkajte nekoliko sati na laganoj vatri poklopljeno dok meso skroz ne omekša. Zatim umesite testo. Mleko smlačite i dodajte u brašno sa ostalim dastojcima. Sve lepo umesite i ostavite na toplom mestu da naraste.

Kada vam je gotovo meso, meso sa viljuškom iscepkajte i pomešajte sa sosom. Testo razvaljajate u formu kore, pospite mesom u sosu, urolajte u rolat, isecite na kriške i stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Ostavite desetak minuta da naraste još malo i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 min.

Uživajte u ukusu ovog fenomenalnog rolata!

IZVOR: Starmagazin/Praktična žena

SLIKE: Youtube Printscreen/Prakticna zena Instagram/Sandra Bugarski Instagram

Još iz kategorije