Retka bolest Jovane Joksimović više nije tajna: Postala je sve vidljivija, a evo kako se voditeljka sa njom bori

26.06.2024

10:40

By

Bolest Jovane Joksimović

Instagram

Jovana Joksimovic Instagram Printscreen

Jedna od naših najlepših voditeljki, Jovana Joksimović pre nekoliko meseci javno je govorila i otkrila da ima retko oboljenje kože.

Bolest Jovane Joksimović još uvek nije dovoljno istražena

Naime, u aprilu ove godine ona je u svojoj autorskoj emisiji „Uranak“ na K1  televiziji istakla da ima vitiligo, odnosno depigmentaciju kože, a jutros je u pomenutoj emisiji ponovo govorila na tu temu.

Ona je ugostila dermatologa, sa kojim je popričala na ovu temu, te objasnila da ima bele mrlje na licu, laktu i ruci, ali i da nisu više bele boje.

Bolest Jovane Joksimović

Jovana JoksimovićYoutube Printscreen

– Kada god nešto ima udeo u imunološkom sistemu, stres svakako može pogoršati situaciju, jer se te ćelije ipak prepliću. Može, ali i ne mora. Ako je nešto genetski predodređeno, kroz takve događaje možeš dodatno uticati na manifestaciju – rekla je doktorka, a onda je Jovana Joksimović otkrila da boluje od vitiliga, što je veoma iznenadilo dermatologa Jelenu Stojković Filipović.

– Ja sada prvi put čujem da vi imate vitiligo – rekla je iznenađeno doktorka.


Bolest Jovane Joksimović ona je prihvatila, a kako kaže, vremenom i zavolela

Bolest Jovane Joksimović, kako voditeljka kaže, ona je vremenom zavolela, a otkrila je i da smatra kako je vitiligo na njoj neprimetan.

– Razmišljam da je vitiligo na meni potpuno neprimetan i da ga mogu uočiti samo zli i zavidni ljudi. Meni je interesantno da te fleke nisu više toliko bele, izgleda da počinju da se repigmentuju – rekla je Jovana i objasnila da bi najbolji savet osobama bio, da svako treba da zavoli svoje mane.

Pročitajte i – Jovana Joksimović tajnu više ne želi da krije – Priznala sa čime je vodila tešku borbu tokom trudnoće

Podsećanja radi, Jovana je u svojoj emisiji još  u aprilu načela ovu temu .Naime,  tada je tokom razgovara sa svojom gošćom doktorkom Jagodom Jorgom pokrenula diskusiju o navodnom postojanju „gena za gojaznost“.

Ova tema je postala aktuelna nakon što je njena proslavljena Opra Vinfri javno iznela da pati od ovog genetskog faktora. Jovana je razgovarala sa svojim gostima tada o ovoj temi, postavljajući pitanje da li gen za gojaznost zaista postoji.

Bolest Jovane Joksimović

Jovana Joksimovic Instagram PrintscreenInstagram

– Potpuno je tačno i sjajno, taj deo njene lične izjave, zato što gojaznost spada u one bolesti gde je čovek stigmatizovan, obeležen. Kao kad imate vitiligo, pa svako ko uđe… – počela je doktorka Jagoda Jorga, a voditeljka se nadovezala otkrivajući kako drugi gledaju na bolest Jovane Joksimović:

– Jeste. Pa, ja imam vitiligo i svako ko uđe kaže: „Jao, imaš nešto belo„. Super ste napravili to poređenje, to je tačno – istakla je ona u emisiji „Uranak“, pokazujući na svoje lice.

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: Jovana Joksimovic InstagramPrintscreen

Još iz kategorije