Idealna poslastica za porodičnu trpezu: Una Piale otkrila recept za kolač koji ćete obožavati FOTO

04.02.2023

12:00

By

Recept Une Piale

Recept Une Piale za neodoljivu poslasticu

Supruga poznatog glumca Stevana Pialea, Una poznata je kao neko ko obožava kuhinju što pokazuje i na svojim društvenim mrežama.

Recept Une Piale za magični kolač će vas oduševiti

Naime, Una ističe obožava da priprema kako slana jela tako i slatka. Ipak stiče se utisak da je poseban majstor kada su u pitanju poslastice pa je tako bilo i ovog puta.  Ona je otkrila recept za kolač od maslaca koji obožavaju njeni ukućani.

Pročitajte: Sarme Suzane Mančić ćete obožavati- Voditeljka otkrila recept za savršen ručak FOTO

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stevan Piale (@stevanpiale)

Kako kaže ovo je recept za one koji vole da im se vruć kolač rastopi po tanjiru kada zabodu viljušku u njega. Ovaj recept Une Piale je američki tradicionalni recept grada St. Louis u Mizuriju, i tamo svaka pekara i poslastičarnica ima neku svoju verziju ovog kolača.

Pročitajte: Praktična žena- Nataša Pavlović podelila recept za makarone sa jagodama, prste da poližeš FOTO

Recept Une Piale


– Nama je pola tepsije nestalo za jedno veče jer sam ga pravila za rođendanski festiviti svojoj drugarici i jeli smo dok je bilo vrelo i stvarno se odlično pokazao- istakla je ona a potom i podelila recept sa svojim pratiocima.

Za patišpanj:

115g putera
60ml mleka
1 kesica suvog kvasca
50g šećera
1 kašičica soli
2 jajeta
250g brašna

Za (ooey gooey, mljac) fil:

230g putera
200g šećera
1 kašičica soli
1 jaje + 1 žumance
1 kašika arome vanile
175g brašna
4 kašike meda
+

Šećer u prahu, za posipanje preko

1. U 60ml toplog mleka stavite kesicu kvasca, pomešajte i pustite da se na površini napravi onako malo penušavo, nekih 5-10 minuta.

2. U drugoj većoj činiji pomešajte puter, šećer i so, dok se sve ne sjedini a onda u to ubacite dva jajeta. U tu smesu ubacite polovinu pripremljenog brašna, pa mleko sa kvascem, pa ostatak brašna. Trebalo bi da vam se formira jedno meko testo.

3. Utisnite ga u pravougaoni pleh ili vatrostalnu posudu i stavite negde u neko toplo okruženje da malo naraste, nekih sat vremena.

4. Za to vreme, spremite fil (koji se sprema gotovo identično kao patišpanj). Prvo uključite rernu na 180°C. Mikserom pomešajte puter, šećer i so, i mešajte dok se ne sjedine. Zatim u smesu ubacite jaje, žumance i aromu vanile. Opet, na kraju, u to ubacite brašno, u dve ture, i na kraju 4 kašike meda. Smesu premažite preko onog testa koje je raslo sat vremena, i ceo kolač ubacite u rernu.

5. Neka se peče 20ak minuta, dok ne vidite da se oko ivica hvata zlatkasto braon boja. U sredini će biti tečno i živkasto, i tako i treba da bude. Zato se i zove gooey 🤭

6. Pre serviranja pospite šećerom u prahu.

SLIKE: Instagram

Još iz kategorije