Gulaš Danijele Rodić obožava cela porodica
Danijela Rodić je, kako njeni najmiliji tvrde, odlična kuvarica. Naime, majka Bogdane Ražnatović dosta vremena provodi u kuhinji, a gulaš Danijele Rodić nedavno je oduševio i njenog zeta Veljka Ražnatovića.
Gulaš Danijele Rodić obožava i Veljko
Naime, Cecin sin se putem društvenih mreža pohvalio vojvođanskim specijalitetom koji je za njega tašta spremila.
– Kakav, bre, restoran – poručio je uz fotografiju taštinog gulaša koji je „prste da poližeš“.
Gulaš Danijele Rodić je na pomenutoj fotografiji izgledao preukusno, a mi vam u celosti prenosimo recept za ovo fantastično jelo.
Sastojci:
700 g junećeg mesa
150 g suve slanine
3 glavice crnog luka
3 čena belog luka
200 ml belog vina
200 ml junećeg bujona
200 ml soka od paradajza
1 kašičica začinske paprike
1/2 kašičice ljute tucane paprike
so, biber
Priprema:
Meso isecite na veće kocke, a slaninu nešto sitnije. U šerpu stavite slaninu, pa je kratko propržite, a zatim dodajte crni luk isečen na trakice. Disntajte dok luk ne omekša, a zatim dodajte meso. Ubacite sitno seckani beli luk, dodajte sok od paradajza, pa krčkajte 5-10 minuta. Sipajte vino i goveđi bujon, dodajte začine, sve promešajte i poklopite. Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne bude u potpunosti mekano. Ukoliko ima potrebe u toku kuvanja dolivajte po malo vode. Uz gulaš serviraje pire krompir ili testeninu.