Recept Jelene Gavrilović za tiramisu će vas oduševiti
Jelena Gavrilović je prilikom gostovanja u emisiji „Praktična žena“ podelila recept za poslasticu koja je idealno rešenje za sladokusce koji ne vole mnogo vremena da provedu u kuhinji.
Recept Jelene Gavrilović brzo i jednostavno se priprema i retko ko može da mu odoli. Reč je o čuvenom italijanskom kolaču tiramisu, a evo kako se priprema.
Recept Jelene Gavrilović jednostavan je za pripremu
Sastojci:
2 jaja
125g prah šećera
450g maskarpone sira
300ml slatke pavlake
sok od 1/2 limuna
nekoliko kašika ruma
300ml instant kafe
300g seckanih jagoda
pakovanje piškota
Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca. Belanca mutite sa polovinom šećera i sokom od limuna dok ne dobijete čvrst sneg. U drugoj činiji umutite žumanca sa ostatkom šećera, dodajte sir, pa zatim nemućenu slatku pavlaku. U tu smesu dodajte i umućena belanca i sve zajedno lagano umešajte varjačom.
Na dno posude stavite prvo malo krema, poređajte piškote umočene u kafu sa rumom, zatim stavite seckane jagode, premažite kremom te poređajte još jedan isti red. Na kraju tiramisu premažite slojem krema, pa dekorišite čokoladom ili kakao prahom. Poslasticu dobro ohladite i poslužite sečeno na velike kocke.
Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ove stranice saglasni ste s našom upotrebom kolačića.U reduUslovi korišćenjaU reduPolitika privatnosti