Ishrana Olivere Kovačević kojom održava vitku liniju
TV lice Olivera Kovačević važi za jednu od najstilizovanijih žena, ali i najzgodnijih, a na njenoj vitkoj liniji zavide mnoge žene. Ona je jednom prilikom i sama otkrila šta jede, te saznajte na čemu je bazirana ishrana Olivere Kovačević.
Ovo je ishrana Olivere Kovačević
Olivera je istakla da nikada nije imala prolem sa kilažom, međutim onda se susrela sa problemom.
– Budući da nikad nisam imala problem s težinom, nisam ni pomislila kako bi vežbanju i ishrani trebalo posvećivati naročitu pažnju. Zato je moj način života postao obrazac za to kako NE treba raditi. Nije problem samo u debljini, iako ona nepogrešivo upozorava na to da nešto radite loše. Da bi telo i mozak bili u formi, preduslov je pravilna ishrana, koja podrazumeva izbegavanje zamki moderne industrije – ispričala je voditeljka za magazin „Lepota i zdravlje“.
– Moja višedecenijska loša navika bila je – preskakanje doručka. Čak bih mogla reći da sam se mnogo više hranila noću nego danju. Za novinare je karakteristično da ne jedu onako kako bi trebalo, već u kiosku najbližem redakciji. Uz već pomenuto preskakanje doručka, greška je bila i to što sam jela “sve što vole mladi”. Tako je bilo iz dana u dan, sve dok mi se nivo šećera u krvi nije približio gornjoj granici.
Olja je tada odlučila da potpuno promeni način ishrane.
Doručak: Doručkuje više nego ikad u životu, najčešće hleb bez belog brašna (crni, ražani, od heljde…), puter ili kajmak, jaja, slaninu, kiselo mleko… Nekad odaberem kombinaciju puter i džem, ali biram onaj bez šećera i zaslađivača.
Ručak: Posle četiri sata pojede piletinu ili teletinu (kuvanu ili grilovanu), s barenim ili grilovanim povrćem ili salatom. Krompir ne jede, a testenine ili pirinač kombinuje s povrćem, nikad s mesom.
Užina: Dva sata posle ručka pojede neko voće ili nešto slatko.
Večera: Večera ribu i salatu.