Ljubav na prvi zalogaj: Milica Milša podelila recept za božanstvenu supu sa knedlama, Žarko ne može da joj odoli

03.05.2023

10:00

By

Recept Milice Milše

Supa Milice Milše oduševila je Žarka

Milica Milša i Žarko Jokanović u braku su više od dve decenije i važe za jedan od najskladnijih parova unutar srpskih umetničkih krugova. Koliko se dobro poznaju svedoče i odgovori koje su njih dvoje davali tokom jedne igrice u emisiji „Amidži šou”.Naime, dok je njen suprug držao slušalice na ušima, Milica je otkrila da Žarko obožava supu po njenom porodičnom receptu.

Supa Milice Milše je pravi specijalitet

– Voli kad napravim pileću supu s knedlama, na način na koji je pravila moja mama – rekla je Milica, a nakon što je on dobio pitanje koje ga jelo njegove supruge najviše obraduje, odgovor je bio isti.

– Volim njene supice, obožavam ih! Ja bih plivao u tim supama i jeo ih ceo dan. Božanstvene supice s knedlama, to je spektakl – priznao je Žarko.

Pročitajte: Prste da poližeš – Milica Milša oduševila receptom za kolač sa pomorandžom VIDEO

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milica Milša (@milicamilsaisakovic)

Tom prilikom slavna glumica je otkrila i da su u pitanju knedlice koje je „patentirala“ njena mama Leposava, a porodični recept vam prenosimo u celosti.

Sastojci za supu: 


pileće meso (može i goveđe sa koskom)
šargarepa
celer
jedan krompir
peršun
crni luk – bar dve, tri glavice (bilo bi idealno malo ga propržiti na ringli, klasičnoj ako to imate, tako što luk presečemo na pola, pa ga direktno stavimo na plotnu na par sekundi, s jedne i druge strane, pa tek onda ubaciti u supu da se kuva, to daje poseban šmek i miris)

Supa Milice Milše jednostavno se priprema

Priprema:

Knedle se prave tako što brašno i jedno, dva jajeta (zavisi koliko veliku količinu supe pravite) dobro umutite viljuškom. Dobićete gustu smesu, kojoj potom polako dodajete ulje i mešate viljuškom sve dok ta smesa ne postane vazdušastija i glatkija.

Zatim u smesu dodajte kašičicu supe i mešajte, pa pospite malo soli i mrvicu šećera i sve dobro umutite viljuškom ili kašičicom. Zatim zahvatate kao knedlice i u ključajuću supu (koja se pre kuvala i kuvala) ubacujete knedlice, mešajte varjačom da ne padnu na dno i – kroz dva, tri minuta kuvanja je gotovo. Kod knedlica je bitno da smesa ne bude ni mnogo gusta ni mnogo retka da se ne bi napravili takozvani dronjci.

SLIKE: Gaja

Još iz kategorije