Kremasta i osvežavajuća: Obavezno isprobajte poslasticu sa svežim domaćim jagodama, omiljeni desert za sladokusce

17.05.2024

09:00

By

Recept Irine Vukotić

Youtube printscreen

Recept za tortu sa jagodama ne propustite da isprobate

Sezona jagoda uveliko je u toku, pa za sve one koji vole ovo sladunjavo voće idealno je vreme da isprobaju ukusnu poslasticu koja se ne peče i priprema se veoma jednostavno.

Recept za tortu sa jagodama koju ćete vi i vaši ukućani sigurno obožavati

Recept za tortu sa jagodama

Ukusnu kremastu tortu sa jagodama za vas smo pronašli i isprobali, a budući da je neodoljivo ukusna, recept vam prenosimo u celosti.

 

Recept za tortu sa jagodama

Sastojci:
Za koru:
* 250 g mlevenog keksa
* 100 g otopljenog putera
* 4 kašike slatke pavlake
Za fil od čokolade:
* 200 g bele čokolade
* 5 g želatina u prahu
* 2 kašike hladne vode
* 320 ml slatke pavlake
Za fil od jagoda:
* 300 g svežih jagoda
* 100 g šećera
* 5 g želatina
* 2 kašike hladne vode
* 50 g seckanih jagoda
* 180 ml slatke pavlake


Priprema:
Za pripremu kore mleveni keks preliti puterom i slatkom pavlakom, te dobro izmešati. Obruč za tortu prečnika 24 cm postaviti na tanjir, pa na dno utisnuti smesu od keksa.
Za pripremu čokoladnog fila želatin preliti sa 2 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Sjediniti izlomljenu belu čokoladu i 150 ml slatke pavlake, pa rastopiti na pari. Dodati nabubreli želatin i mešati dok se i on ne rastopi. Ostaviti da se ohladi.

Posebno pripremiti fil od jagoda. Želatin preliti sa 2 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. U šerpici sjediniti isečene jagode i šećer, pa zagrevati dok jagode ne omekšaju, a šećer se ne istopi. Smesu izmiksati u blenderu, dok je još vruća dodati u nju nabubreli želatin i mešati dok se ne rastopi. Ostaviti da se ohladi.

Pročitajte i – Spremna za 15 minuta – Recept za zdravu i ukusnu tortu koja će vas ostaviti bez daha

Slatku pavlaku preostalu za pripremu čokoladnog fila izmiksati i sjediniti s ohlađenim filom od čokolade, pa smesu izliti preko kore i ostaviti da odstoji u frižideru desetak minuta.

Slatku pavlaku ostavljenu za fil od jagoda izmiksati i sjediniti s kremom od jagoda, pa umešati seckane jagode, pa tu smesu izliti preko fila od čokolade.
Prijatno!

Video za recept za tortu sa jagodama možete pogledati u nastavku

IZVOR: Starmagazin/Bakina kujna

SLIKE: Unsplash/Printscreen

Još iz kategorije