Male tajne velikih majstora! Tradicionalno jelo po receptu Vere Čukić, njena ćerka Ivana naprosto obožava

27.06.2024

09:20

By

Recept Vere Čukić

Instagram

Instagram

Popularna glumica Ivana Mihić obožava kuhinju svoje majke, legendarne Vere Čukić, te se na njenom Instagram nalogu neretko mogu naći razni specijaliteti koje dramska umetnica savršeno sprema i u koje je po svemu sudeći njena naslednica zaljbljena.

Recept Vere Čukić za punjene paprike koje njena naslednica obožava

Majčina trpeza, po Ivaninim rečima je savršena, a povrh svega raznovrsna, te se tu mogu naći razni gurmanluci, Verine pite, kolači i torte, a jednom prilikom u fokus javnosi dospele su punjene paprika kojim talentovana plavuša očito ne može da odoli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Mihic (@ivana_mihic_official)

– Moja majčica pravi ukusne, sočne, neodoljive, lagane, ali i ljutkaste punjene paprike. Obožavamo ih – napisala je Ivana ispod posta, a komentari fanova potvrdili su da nije jedina koja čezne za kuhinjom svoje majke, ali isto tako da nije jedina koja voli domaću i začinjenu hranu.

Recept Vere Čukić za ovo tradicionalno jelo mala je tajna velikih majstora

Recept Vere Čukić za tradicionalno jelo koje svi obožavamo, očito je neprikosnoven, a budući da Ivana nije podelila kako ga njena mama priprema da bude tako izvrsno, za vas smo pronašli jedan takođe ukusan i zdrav način za spremanje punjenih paprika, pogodan za one na dijeti, ali i dijabetičare.

Sastojci:


– 300 g junećeg mlevenog mesa
– 15 crvenih paprika srednje veličine
– kafena šolja integralnog pirinča
– 1 veća tikvica
– 1 veća glavica luka
– 2 kašičice mlevene paprike
– 1 veći krompir
– biber, so, mirođija
– sok od paradajza (bez šećera i dodatih sastojaka, samo so i paradajz)
– maslinovo ulje ili ulje od koštica grožđa

Pročitajte i – Miris srpske tradicije – Ovo je recept za punjene suve paprike u kojima ćete uživati

Priprema:

Na ulju propržiti luk, a potom i mleveno meso samo koliko da dobiju boju. Dodati so, biber, mirođiju, mlevenu papriku, sok od paradajza pa sve promešati i skloniti sa vatre, a potom izmešati sa tikvicama iseckanim na sitne kocke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Mihic (@ivana_mihic_official)

Prethodno operite i očistite paprike, izdubite ih. Nauljite posudu u kojoj ćete ih peći, napunite ih smesom, pa pokrijte krugovima krompira.
Popunjene paprike poređajte u tepsiju ili šerpu namenjenu pečenju u rerni i pokrijte alu-folijom.

Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta. Nakon toga sklonite foliju i ostavite još desetak minuta da se paprike zapeku.

Prijatno!

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: Ivana Mihic Instagram

Još iz kategorije