Kolači Ane Ivanović za Božić će vas oduševiti
Recept Ane Ivanović, koji je teniserka nesebično podelila sa svojim pratiocima na društvenim mrežama, biće idealan ako želite da eksperimentišete u kuhinji pred praznike i na taj način oduševite svoju porodicu i najbliže.
Kolači Ane Ivanović- prava novogodišnja poslastica
U kući Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera, ovi praznični keksići spremaju se i za pravoslavni i za katolički Božić, a njihovi sinovi ih Leon i Luka ih obožvavaju.
Takođe, recept se sastoji iz nekolko jednostavnih koraka, te nećete imati prevelikih poteškoća da pripremite ovo remek delo.
Sastojci
‒ 300 g banana
‒ 160 ml bademovog mleka
‒ 100 g tahinija
‒ 2 kašičice cidera od jabuke
‒ 110 grama meda (u zavisnosti od toga koliko su banane slatke)
‒ 1 kašičica ekstrakta vanile
‒ 240 g ovsenih pahuljica
‒ 60 g bademovog brašna
‒ 2 kašičice brašna
‒ pola kašičice soli
‒ šećer u prahu
Priprema
1. Zagrejte rernu na 180⁰C.
2. U mikser stavite banane, tahini, bademovo mleko, cider, ekstrakt vanile, med i mutite da dobijete ujednačenu smesu.
3. Dodajte preostale sastojke osim ovsa i ručno umutite.
4. Ovsene pahuljice miksirajte posebno, da se pretvore u brašno, a potom i njih dodajte u smesu i dobro izmešajte.
5. Sipajte testo u kalupe i obliku jelkica na pleh koji ste premazali puterom. Pecite oko 25 minuta. Kad izvadite iz rerne, ostavite da se malo prohlade.