Svetlana Ceca Ražnatović jednom prilikom se na društvenoj mreži instagram pohvalila kako jede puževe koji inače važe za specijalitet koji se papreno skupo naplaćuje u restoranima. Ipak, mnogi taj specijalitet nikada ne bi probali dok su oni koji su ga probali oduševljeni. Donosimo vam recept za puževe kako biste i sami mogli da napravite ovaj specijalitet.
Ovo je recept za puževe koje možete da spremite i sami
I dok je nekima neverovatno da bi ovo jelo probali Ceca je uz objavu napisala i:
– Pužići… mljac.
U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno kako biste uspeli da napravite ovaj specijalitet. Tu ćete naći i recept za puževe sa belim lukom i puterom.
puževi – 20 komada, veliki
luk – 1 glavica
šargarepa – 1 komad
majčina dušica
lovorov list – 1 komad
beli luk – 1 čen
so
MASLAC SA BELIM LUKOM
maslac – 60 g
beli luk – 1/2 čena
peršun – 1 kašika, iseckani
luk – 1 glavica
so
Prokuvajte veliki lonac slane vode i sipajte dobro isprane puževe. Kuvajte 20 minuta, pa kuvane puževe izvadite rešetkastom kašikom. Koristeći štapić za ražnjiće ili dugačku iglu, uklonite mesnati deo puževa.
Crni luk i šargarepu sitno iseckati, zaliti sa 800 ml vode i prokuvati. Začinite solju, izgnječenim belim lukom, lovorovim listom i majčinom dušicom i dodajte očišćene puževe. Pustite da se kuva 15 minuta na laganoj vatri.
U posebnoj posudi kuvajte prazne kućice puževa 10 minuta. Dok se puževi i kućice kuvaju, umutite maslac u penu. Dodajte 1/2 presovanog čena belog luka i sitno seckani luk i peršun, posolite i dobro promešajte.
Na dno kućica puževa stavite malo začinjenog maslaca, na vrh stavite meso od puža i ponovo prelijte maslacem. Punjene puževe poređati u pleh, dodati malo vode i peći u zagrejanoj rerni, tek toliko da se maslac istopi. Poslužite direktno iz pleha za pečenje.
Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ove stranice saglasni ste s našom upotrebom kolačića.U reduUslovi korišćenjaU reduPolitika privatnosti