Recept Vere Matović za biftek postaće zasigurno vaše omiljeno jelo. Naime, pevačica Vera Matovićpored toga što je na sceni kao riba u vodi, ništa se lošije ne snalazi ni u kuhinji.
Recept Vere Matović zavoleće svi gurmani koji ne paze ni na liniju
Mnogi bi Veri pozavideli kako na karijeri, tako i na raskošnoj kući koji je zvanično najskuplja na estradi. Naime, pevačica je jednom prilikom otkrila da uživa u antikvitetima i umetničkim delima koje sakuplja i kupuje iz hobija.
Podsetimo, pevačica je decenijama sakupljala slike, uglavnom srpskih slikara iz 20. veka, a pored ljubavi prema antikvitetima, poznata pevačica odlično se snalazi i u kuhinji što je i dokazala kada je kuvala pred kamerama.
Vera Matović u kuhinjiYouTube/Printskrin
Vera Matović je svojevremeno u emisiji “Muzička kutija” spremala svoj omiljeni specijalitet za koji je ekspert, a u pitanju je biftek sa šampinjonima koji će voleti svi gurmani.
Sastojci koji su potrebni z pripremu ovog jela su:
Ulje
Biftek
Hleb
Šampinjoni (iz tegle)
Začini po želji (vegeta, so)
Svež peršun
Beli luk
Crni luk
Brašno
Pirinač
Soja sos
Recept Vere Matović za biftek sa šampinjonima je fantastičan, a jednostavan za pripremu
Priprema:
Recept Vere Matović za biftek sa šampinjonima se priprema vrlo jednostavno, a ukus je fenomenalan. Najpre je potrebno skuvati pirinač i začini ga sa svežim peršunom, malo posoliti i dodati soja sos. Promešati i ostaviti da se malo prohladi.
Zatim, zagrejati ulje u tiganju, pripremiti biftek, iseći ga na komade, posoliti ga, ređati u zagrejano ulje u tiganju i zapeći ga sa obe strane, a zatim skloniti iz tiganja.
U drugom tiganju zagrejati ulje i dodati iseckan crni luk da se malo prodinsta i zatim staviti šampinjone da se zajedno sa lukom prodinstaju.
U tiganj u kojem se pekao biftek staviti isečen hleb i vrlo kratko ga zapeći sa jedne i sa druge strane.
Recept Vere Matović za biftek sa šampinjonima morate što pre da isprobate
U tiganj sa lukom i šampinjonima dodati malo začina po želji. Paziti da se ne pretera jer su pečurke iz tegle već slane i dodati malo brašna i promešati. Dodati naseckan beli luk i peršun.
Jelo servirajte ovim redosledom: malo zapečen hleb, pa od gore staviti biftek, pa na biftek šampinjone i sa strane dodati kuvani pirinač kao prilog.
Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ove stranice saglasni ste s našom upotrebom kolačića.U reduUslovi korišćenjaU reduPolitika privatnosti