Omiljeni porodični desert: Recept Saške Đoković za čokoladne mafine ćete odmah isprobati

27.02.2024

12:45

By

Recept Saške Đoković

Milan Maricic/ATAImages

Recept Saške Đoković za čokoladne mafine

Supruga Đorđa Đokovića, Saška osim što ima svoj privatni boznis i liniju kupaćih kostima i venčanica, sjajno se snalazi u svim sferama. Malo ko zna da ona obožava kuhinju i da su njene poslastice zaludele celu porodicu.

Recept Saške Đoković za čokoladne mafine ćete odmah isprobati

Naime, ona je posvećena  porodici, a neretko uživa u pripremi gastronomskih specijaliteta, a jedan od njih svakako je i recept Saške Đoković za čokoladne mafine koji svi članovi familije obožavaju.

Nekadašnja voditeljka danas ima 49 kilograma, te mnogi smatraju da je premršava, među prvima je naravno njena mama.

– Posle porođaja, u ovom trenutku imam 49 kg, mama kaže da sam toliko imala u petom razredu osnovne – otkrila je Saška za portal SVET, pa zato i može da uživa u blagodetima slatkiša.

Recept Saške Đoković

Ovo su sastojci koji su vam potrebni za čokolade mafine po receptu supruge Novakovog najmlađeg brata.


Pročitajte: Osim u pevanju, sjajna je i u kuhinji- Ovo je recept Anastasije Ražnatović za pitu sa mesom

Sastojci:

100 g lešnika

50 g ovsenog brašna

30 g organskog kakao-praha

60 g meda

prstohvat soli

voda po potrebi (može i kokosova)

1 banana

Kada je priprema glazure u pitanju potrebno vam je:

50 g crne čokolade 70% kakaoa

10-15 g kokosovog ulja

Priprema:

Prvo se u blender stave lešnici i ovseno brašno, po vašoj želji usitnite koliko želite.

Kada se to sve usitni, dodaju se svi ostali sastojci, osim onih za glazuru.

Zatim se dobijena smesa stavlja u kalup za mafine i peče se u rerni dvadesetak minuta na 180 stepeni.

Recept Saške Đoković

Potrebno je staviti kokosovo ulje i čokoladu na slabiju vatru ili u mikrotalasnu, da se istopi i da imamo spremljenu glazuru sa strane.

Pročitajte: Saška Đoković za dva meseca skinula 21 kilogram- Novakova snajka svako jutro uzima ovaj napitak FOTO

Kada prođe to vreme, izvade se mafini iz rerne i sačeka se malo da se ohlade. Nakon toga, potrebno je staviti glazuru preko mafina.

SLIKE: Ata images

Još iz kategorije