Najbolja marinada za piletinu: Tajna je u sastojku koji meso čini još mekšim

19.05.2024

14:00

By

Sočna piletina

YouTube/Printskrin

Piletina

Sočna piletina je mnogima omiljeno jelo

Sočna piletina često je na trpezi u mnogim domaćinstvima jer je ručak koji oduševi sve ukućane. Posebno je file pogodan za razne varijacije jer je meko i slaže se sa svim začinima. A ako želite da vam meso bude baš meko i sočno, probajte marinadu po našem predlogu. Uz ovu kombinaciju sastojaka, imaćete jelo o kojem će svi pričati.

Sočna piletina biće još ukusnija kada joj dodate trik sastojak

Inače, priprema belog mesa ne zahteva preterano kulinarsko umeće, a možete da ga pečete, kuvate, grilujete, pohujete, pržite… U svim oblicima sočna piletina pravi je izbor za porodični ručak, a od priloga uz piletinu najbolje ide krompir iz rerne.

Osim za glavno jelo, piletinu možete da služite i u pilećim salatama, da pravite namaz od nje… Jedina mana belog mesa je ta da ako se ne pripremi kako treba, ono može da bude suvo i pomalo bezukusno.

Pročitajte i – Probudiće sva vaša čula – Parmigiana od patlidžana po receptu Slavice Rokvić će vas oduševiti

Verovali ili ne, sočna piletina postaće još sočnija uz pomoć marinade koja sadrži i majonez. U pitanju je trik poznatog kuvara koji je on rado podelio i javno i preporučio ga svim domaćicama.

Pročitajte i – Odavno niste probali ukusnije jelo – Ovo je recept Lee Kiš za savršene lazanje

Majonez se obično koristi kao preliv za salate ili kao namaz za sendviče, ali njegova primena u kuhinji može da bude raznolika. Kada napravite marinadu po vašem ukusu za piletinu, u nju dodajte istu količinu majoneza.


Najbolje bi bilo da belo meso marinirate ceo dan, ali ako nemate toliko vremena možete da držite meso u marinadi četiri sata. Majonez ne morate da koristite samo za belo meso, već za bilo koji deo pileta.

1. Marinada je uglavnom tečna i ne može lako da se „zalepi“ za meso. Ako dodate i majonez premazivanje marinade će biti mnogo lakše, a takođo sprečiće i da ona lako zagori.

2. Belo meso će biti sočnije i imaće lepu zlatnu boju. Proteini jaja u majonezu podstiču rumenu boju na spoljašnjoj strani piletine dok zadržavaju vlagu. Belo meso neće imati ukus majoneza.

 

IZVOR: Starmagazin, Alo

SLIKE: Unsplash

Još iz kategorije