Probudiće sva vaša čula: Parmigiana od patlidžana po receptu Slavice Rokvić će vas oduševiti

18.04.2024

09:00

By

Dom Slavice Rokvić

Instagram

Slavica Rokvić

Recept Slavice Rokvić oduševio je mnoge domaćice

Ako savršena žena postoji, onda je supruga pokojnog Marinka Rokvića najbliža tom idealu. Objave na njenom Instagramu prepune su saveta upućenih damama koje žele da u životu postignu svoj maksimum. Ovoga puta, Slavica je odlučila da podeli recept za lagani ručak koji će oduševiti sve članove porodice.

Recept Slavice Rokvić ćete odmah isprobati

Sastojci

800 g patlidžana možete ga zameniti tikvicama
350 g paradajza u konzervi
3 dcl soka od paradajza ili 3 sveža
3 čena belog luka
20 listića bosiljka
100 g rendane mocarele
60 g svežeg sira – ovoga puta sam stavila mladi kozji sir
40 g parmezana rendanog
Maslinovo ulje, so

Pročitajte: Zašto ovo još nismo probali – Slavica Rokvić oduševila receptom za čokoladne pite VIDEO

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Slavica Rokvic (@rokvic.slavica)

Priprema: 

– Patlidžan iseći na uzdužne ploške, premazati ga maslinovim uljem sa obe strane, ne soliti i u rernu na 180 stepeni 20 minuta. Za to vreme izmešati sve vrste paradajza, prokuvati, posoliti po ukusu, malo mas. ulja, iscepkati 10 listića bosiljka, sitno iseckati dva čena belog luka i pustiti da se ukuva nekih 20 minuta. Sveži sir iseckati na kockice i pomešati sa rendanom mocarelom. Rendani parmezan izmešati sa sitno seckanim čenom belog luka i deset listića bosiljka – napisala je Slavica, pa dodala:

– Na dno vatrostalne činije staviti malo sosa od paradajza, pa red pečenog patlidžana, zatim opet sos pa rendanu mocarelu i sir na kockice pa smesu sa parmezanom. I tako dva reda. Na treći red patlidžana staviti završni sloj sosa od paradajza i posuti mešavinom parmezana, bosiljka i belog luka. Pravac rerna na 180 stepeni nekih 35 minuta. Kada je gotovo izvaditi i ostaviti dvadesetak minuta da se prohladi i lepo stegne. Uživajte! Da bi ugođaj bio potpun, napravite Aperol ili Hugo spritz (uskoro recept) i osetite duh Italije u svom domu. Ako nismo za sebe nismo ni za druge. Radujmo se – poručila je.


IZVOR: Starmagazin

SLIKE: INSTAGRAM

Još iz kategorije