I Jelena Karleuša je nekada konzumirala meso: Obavezno isprobajte recept za najsočniji biftek sa šampinjonima

16.05.2024

09:00

By

Recept Jelene Karleuše

ata images

Recept Jelene Karleuše za biftek odmah ćete poželeti da isprobate

I ptice na grani znaju da se pop diva Jelena Karleuša godinama izjašnjava kao vegan, te da je njena Ishrana veoma specifična. Osim što je iz zdravstvenih, moralnih i etičkih načela prestala da konzumira namirnice životinjskog porekla, ona je prestala i sa kupovinom i nošenjem garderobu od kože i krzna za šta je mahom naišla na pozitivne reakcije.

Recept Jelene Karleuše za biftek zasigurno će oduševiti i vaše ukućane

Umesto mesa i mesnih prerađevina, Jelena je počela da unosi više povrća, orašastih plodova i ostale namirnice kojima nadoknađuje nedostatak vitamina i minerala i ne sumnjamo da je umnogome korigovan način njene ishrane mnoge podstakao da isprobaju isti.

Recept Jelene Karleuše

Međutim, oni koji su ostali pri stavu da je meso najbolje za optimalan unos proteina u organizam, zasigurno će poželeti da isprobaju recept Jelene Karleuše za biftek sa šampinjonima koji je pevačica svojevremeno pripremala pred kamerama.

Pročitajte i – Lako do idealnog struka – Jelena Karleuša podelila recept za doručak koji ćete obožavati

Da je namirnice životinjskog porekla i ona nekada koristila u pripremi svedoči video na You tube- u koje su kamermani televizije „Pink“ i zabeležili.

Ovo je recept Jelene Karleuše za biftek sa prilogom koji ćete sigurno obožavati:


Sastojci:
– 4 teleće šnicle bez masnoće
– manje pakovanje putera
– srednja čaša belog vina
– tri kašike vegete
– nekoliko čenova belog luka
– 400 g pečuraka
– pavlaka

Pročitajte i – Otkrila tajnu idealnog struka – Ovo je zdrav doručak Jelene Karleuše koji ćete obožavati

Priprema:
U tiganj stavite pola maslaca ili ulje. Uspite očišćen i iseckan beli luk, preko koga ćete položiti šnicle začinjene vegetom. Ako su velike za tiganj, prepolovite ih pre nego što ih stavite na vatru. Tiganj sa teletinom stavite na zagrejanu ringlu i poklopite na dvadeset minuta. U međuvremenu dodajte vino, pa ponovo poklopite.

Dok se meso krčka pripremite pečurke. Operite ih, začinite vegetom, sipajte u manju šerpu sa ostatkom putera i propržite. Pred kraj dodajte pavlaku i ostavite na vatri još nekoliko minuta. Prijatno!

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: BOJAN VUKOVIĆ/ATA IMAGES

Još iz kategorije