Ivanu Dudić mnogi smatraju jednom od najlepših i najzgodnijih glumica mlađe generacije, a njeni pratioci na Instagramu sa oduševljenjem isprate svaku njenu objavu i nema koja ne broji na hiljade lajkova i komentara.
Recept Ivane Dudić idealan je za sladokusce koji obožavaju cimet
Plavooka lepotica privlači pažnju kako muškaraca, tako i dama koje su znatiželjne da saznaju kako održava besprekornu liniju pa su na ovu temu neizbežna pitanja, na koje lepa glumicauvek rado odgovara.
Antonio Ahel/ATAImagesAntonio Ahel/ATAImages
Pored mnogobrojnih obaveza zbog kojih je konstantno u pokretu, što umnogome doprinosi da bude vitka i u formi, Ivana je jednom prilikom objasnila da se trudi da vodi računa i o svojoj ishrani.
– Ne jedem meso jer mi ne prija, već tri, četiri godine. Ali, kad mama napravi lazanje, nije da po njima prebiram, ali komade mesa ne volim i ne jedem.
Antonio Ahel/ATAImagesAntonio Ahel/ATAImages
– Jednostavno, imam više energije i mnogo bolje mislim. Čini mi se da su istraživanja pokazala da meso izaziva agresiju kod ljudi – ispričala je Ivana koja trenira svakog dana.
Kako je takođe istakla, slaba tačka su joj slatkiši, posebno sladoled kome ne može da odoli, a jedan recept Ivane Dudić posebno mesto zauzima u njenoj svesci za kulinarstvo i, kako je podelila na Instagramu, savršeno ga priprema.
– Ne bih da se hvalim, ali iskidala sam – napisala je jednom prilikom ona na pomenutoj društvenoj mreži i oduševila sve koji su objavu ispratili.
Reč je o cimet rolnicama koje su idealne za sladokusce sa istančanim ukusom, a evo šta vam je potrebno da bi se istim zasladili:
Sastojci:
Testo:
brašno 350 g
suvi kvasac 1 kesica
prašak za pecivo 1/2 kesice
šećer 60 g
puter 30 g
so 1/4 kašičice
mleko 120 ml
voda 60 ml
Fil:
žuti šećer 100 g
puter 100 g
cimet 20 g
Premazivanje:
puter 60 g
šećer u prahu 200 g
mleko 5 kašika
Priprema:
U činiju sipajte mlako mleko i vodu, kvasac i kašiku šećera, pa ostavite da kvasac nadođe. Uz mešanje dodajte ostatak šećera, so i otopljeni puter i jaja. Ovu smesu prelijte preko brašna i umesite testo. Ostavite ga da naraste.
Pomešajte rastopljeni puter, šećer i cimet. Razvucite testo u pravougaonik i pramažite ga filom od cimeta i šećera, pa urolajte. Nožem isecite rolnice, stavite ih u pleh i ostavite da još malo rastu.
Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ove stranice saglasni ste s našom upotrebom kolačića.U reduUslovi korišćenjaU reduPolitika privatnosti