![Recept Suzane Mančić](https://starmagazin.rs/wp-content/uploads/2024/05/Suzana-Mancic.jpg1_-576x576.jpg)
30.06.2024
Ovako se štedi: Obrok Suzane Mančić sigurno ćete obožavati i vi
Recept Suzane Mančić oduševio je sve domaćice. Naime, Suzana Mančić je nebrojeno puta dokazala da se u kuhinji fenomenalno snalazi. Njeni recepti i...
31.05.2024
14:15
ATA IMAGES
Majka najboljeg tenisera sveta, Dijana Đoković nikada nije krila da se ne slaže i da ne praktikuje baš uvek način na koji se Novak i njegova supruga Jelena hrane, kao i da im se „ne meša u izbor. Na veliku radost uniučića Stefana i Tare, baka im sa puno ljubavi često priprema omiljena jela od kojih najviše vole palačinke.
– Kad god ima vremena, pokušavamo da se vidimo, da odemo na jezero, da se šetamo… Dođu kod nas kući, da i unuci osete toplinu doma kod bake i deke. Vole moje čuvene palačinke.
– Uvek se čuje: „Bako, spremi nam palačinke, pa se onda nadmećemo: ‘Koje ćete, bezglutenske ili normalne’, a Stefan kaže: „Bako, normalne, pusti te bezglutenske – otkrila je Dijana Đoković jednim prilikom.
View this post on Instagram
Ona je takođe svojevremeno otkrila da su kao dečaci, Nole i njegova braća obožavali razne poslastice, a pored bajadera, palačinki i keks torte, omiljeni recept Dijane Đoković njima je bio za “markiza” tortu, koja, kao što joj i nobl naziv kaže, vodi poreklo iz Francuske.
Ovaj neodoljivo kremasti delikates veoma je jednostavan za pripremu, karakteriše bogati ukus i raskošna tekstura, te bi svaki pravi sladokusac trebalo da ga zabeleži u svesku sa receptima.
Iako se „markiza“ u većini slučajeva priprema na univerzalan način, postoje izuzeci u zavisnosti od želja i ukusa, a mi vam predlažemo onaj originalni, koji je i omiljeni recept Dijane Đoković.
Sastojci:
2 dl svežeg mleka
400 g piškota
250 g maslaca
250 g čokolade za kuvanje
10 jaja
250 g šećera
250 g slatke pavlake
kašičica ruma
Priprema:
Najpre je potrebno odvojiti žumanca od belanaca. Mutite žumanca mikserom dok ne dobijete penastu smesu. Dok mutite, postepeno ubacujte 125 grama šećera dok se sve dobro ne sjedini.
Sipajte smesu u šerpicu, kuvajte nekoliko minuta, pa pred kraj ubacite čokoladu i rum. Kuvajte dok ne dobijete gladak fil.
U međuvremenu umutite maslac i dodajte u smesu.
U drugoj posudi sjedinite belanca sa preostalim šećerom i mutite dok ne dobijete šam, pa ga umešajte sa čokoladnim filom.
Piškote potopite u mleko kako bi malo omekšale. Poređajte ih na dno okruglog kalupa prečnika 25 cm, preko njih sipajte krem i poravnajte. Piškote možete da poređate i uz krug kalupa, kao ogradu.
Odložite u frižider. Najbolje bi bilo da odstoji preko noći. Na kraju, umutite slatku pavlaku i napravite šlag, pa dekorišite tortu čokoladnim mrvicama ili seckanim pečenim lešnicima, prenosi Hello.
Uživajte u poslastici!
IZVOR: Starmagazin
SLIKE: Ata images/Shutterstock/Printscreen
30.06.2024
Recept Suzane Mančić oduševio je sve domaćice. Naime, Suzana Mančić je nebrojeno puta dokazala da se u kuhinji fenomenalno snalazi. Njeni recepti i...
28.06.2024
Prva dama Srbije, Tamara Vučić neretko pratioce na društvenim mrežama obaveštava o svojim aktivnostima, a bilo da su to one zvanične i poslovne, hu...
27.06.2024
Popularna glumica Ivana Mihić obožava kuhinju svoje majke, legendarne Vere Čukić, te se na njenom Instagram nalogu neretko mogu naći razni specijal...
26.06.2024
Popularni pevač Milan Dinčić Dinča pored pevačkog poseduje i kulinarski talenat. Naširoko je poznat kao jedan od najboljih kuvara na estradi, sve m...
25.06.2024
Glumica Sandra Bugarski, koja je, inače, zablistala u seriji „Igra sudbine“ tumačeći neodoljivu Pančetu, osim u svom poslu odlično se snalazi i u k...