Vikend je, i idealna prilika da isprobate recept za čizkejk sa jagodama koji zbog čarobnog ukusa važi za jednu od najomiljenijih poslastica na planeti.
Ako želite da obradujete ukućane ili goste, spremite im poslasticu koju će iznova poželeti da okuse, a to je čizkejk, i to sa jagodama koje svi obožavaju.
Recept za čizkejk sa jagodama koji smo za vas pronašli na portalu „Lepota i zdravlje“ zadovoljiće sva vaša čula.
Sastojci:
Za podlogu: 1 šolja izmrvljenog keksa
2 ½ kašike putera – rastopljenog
1 ½ kašike šećera
prstohvat soli
Sipajte smesu u kalup u dobro poravnajte i pritisnite. Pecite 8 do 10 minuta u zagrejanoj rerni. Zatim izvadite iz rerne i ostavite po strani.
Smanjite rernu na 160 stepeni.
Ručnim mikserom umutite maskarpone, jaja, šećer, pavlaku, vanilu i so dok ne dobijete glatki krem. Na kraju, uklonite velike mehuriće vazduha tako što ćete smanjiti brzinu na najnižu na 1 do 2 minuta.
Sipajte fil preko testa i uklonite sve mehuriće vazduha tako što ćete lupkati kalup o kuhinjski pult obložen kuhinjskim ubrusom. Stavite kalup u veću tepsiju u koju ste sipali vruću vodu, 2-3 cm da biste napravili vodeno kupatilo.
Pecite na 160 stepeni 75 minuta. Isključite rernu i drvenom kašikom zaglavite vrata rerne. Nakon jednog sata izvadite čizkejk iz rerne.
Ostavite da se potpuno ohladi. Ostavite čizkejk da odstoji u frižideru najmanje 4 sata ili preko noći.
Prepolovite otprilike polovinu jagoda i ostavite ih po strani. Drugu polovinu jagoda izmiksajte u blenderu ili multipraktiku. Ispasirane jagode prespite u šerpu i dodajte kukuruzni skrob, šećer i limunov sok.
Zagrejte na srednje jakoj vatri i pustite da proključa. Isključite ringlu i dodajte iseckane jagode. Probajte i dodajte još šećera ili limunovog soka po potrebi. Ako je potrebno, dodajte 1 kašičicu vode.
Napomena: Sos će se zgusnuti kako se ohladi.
Prelijte ohlađeni čizkejk topingom od jagoda. I ostavite da odstoji u frižideru nekoliko sati. Isecite kriške tankim nožem koji je umočen u toplu vodu i obrisan pre svake kriške. Poslužite i uživajte!
Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ove stranice saglasni ste s našom upotrebom kolačića.U reduUslovi korišćenjaU reduPolitika privatnosti