Recept za čizkejk koji je opčinio ceo svet: Ako su vam jagode pri ruci, isprobajte ga odmah

09.06.2024

15:00

By

Čizkejk sa jagodama

Printscreen

Vikend je, i idealna prilika da isprobate recept za čizkejk sa jagodama koji zbog čarobnog ukusa važi za jednu od najomiljenijih poslastica na planeti.

Ako želite da obradujete ukućane ili goste, spremite im poslasticu koju će iznova poželeti da okuse, a to je čizkejk, i to sa jagodama koje svi obožavaju.

Recept za čizkejk sa jagodama koji smo za vas pronašli na portalu „Lepota i zdravlje“ zadovoljiće sva vaša čula.

Čizkejk sa jagodama

Sastojci:

Za podlogu:
1 šolja izmrvljenog keksa
2 ½ kašike putera – rastopljenog
1 ½ kašike šećera
prstohvat soli


Za fil:
2 pakovanja maskarpone sira
2 jaja
⅔ šolje šećera
⅔ šolje pavlake
1 kašičica ekstrakta vanile
¼ kašičice soli

Za toping:
700 g jagoda
1 ½ kašičice kukuruznog skroba
3 do 6 kašika šećera
1 ½ kašike limunovog soka

Čizkejk sa jagodama praznik je za nepca

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Obložite kalup papirom za pečenje. Uvijte tepsiju spolja u dvostruku aluminijsku foliju.

Pomešajte izmrvljeni keks sa otopljenim puterom, šećerom i solju. Trebalo bi da podseća na mokri pesak i da zadrži oblik kada se pritisne.

Pročitajte i – Kremasta i osvežavajuća – Obavezno isprobajte poslasticu sa svežim domaćim jagodama, omiljeni desert za sladokusce

Sipajte smesu u kalup u dobro poravnajte i pritisnite. Pecite 8 do 10 minuta u zagrejanoj rerni. Zatim izvadite iz rerne i ostavite po strani.
Smanjite rernu na 160 stepeni.

Ručnim mikserom umutite maskarpone, jaja, šećer, pavlaku, vanilu i so dok ne dobijete glatki krem. Na kraju, uklonite velike mehuriće vazduha tako što ćete smanjiti brzinu na najnižu na 1 do 2 minuta.

Sipajte fil preko testa i uklonite sve mehuriće vazduha tako što ćete lupkati kalup o kuhinjski pult obložen kuhinjskim ubrusom. Stavite kalup u veću tepsiju u koju ste sipali vruću vodu, 2-3 cm da biste napravili vodeno kupatilo.

Pecite na 160 stepeni 75 minuta. Isključite rernu i drvenom kašikom zaglavite vrata rerne. Nakon jednog sata izvadite čizkejk iz rerne.

Čizkejk sa jagodama

Ostavite da se potpuno ohladi. Ostavite čizkejk da odstoji u frižideru najmanje 4 sata ili preko noći.

Prepolovite otprilike polovinu jagoda i ostavite ih po strani. Drugu polovinu jagoda izmiksajte u blenderu ili multipraktiku. Ispasirane jagode prespite u šerpu i dodajte kukuruzni skrob, šećer i limunov sok.

Zagrejte na srednje jakoj vatri i pustite da proključa. Isključite ringlu i dodajte iseckane jagode. Probajte i dodajte još šećera ili limunovog soka po potrebi. Ako je potrebno, dodajte 1 kašičicu vode.

Napomena: Sos će se zgusnuti kako se ohladi.
Prelijte ohlađeni čizkejk topingom od jagoda. I ostavite da odstoji u frižideru nekoliko sati. Isecite kriške tankim nožem koji je umočen u toplu vodu i obrisan pre svake kriške. Poslužite i uživajte!

Još iz kategorije