Krofne su jedan od najpraktičnijih i najčešćih vidova zaslađivanja, a posebno su omiljene kod mlađih ukućana. Naime, recept za domaće krofne koje su ukusnije od onih iz pekare i koje možete da napravite za samo 15 minuta će vas oduševiti.
Ovo su sastojci koji su vam potrebni za pripremu ove poslastice:
Sastojci:
1 1/4 šolje brašna
2 kašičice praška za pecivo
1/4 kašičice soli
1/2 šolje mlaćenice
1/4 šolje šećera
3 kašike otopljenog putera
3-4 šolje ulja za prženje
Nakon što ste ustanovili da imate navedene sastojke, sledi jednostavna priprema: U srednjoj posudi pomešajte suve sastojke: brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Posebno umutite mlaćenicu i otopljeni puter. Sipajte mešavinu mlaćenice i putera u činiju sa suvim sastojcima i mešajte dok se ne sjedini. Kada uzimate testo, krofnice treba da čine 1/2 kašike. Od testa koje ste uzeli napravite lopticu,pa stavite da se prži. Pržite ih u toplom ulju dok ne porumene, pa ih potom okrenite i ponovo pržite dok ne porumene i sa druge strane.
Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ove stranice saglasni ste s našom upotrebom kolačića.U reduUslovi korišćenjaU reduPolitika privatnosti