Domaći sladoled od jagoda morate da probate: Najlakše se sprema po receptu Džejmija Olivera

15.06.2024

16:00

By

Recept Džejmija Olivera

YouTube/Printskrin

Džejmi Oliver

Recept Džejmija Olivera za sladoled sjajan je predlog kao poslastica za ove vrele dane u susret i zvaničnom početku leta. Čuveni kuvar Džejmi Oliver koji je otvorio restoran i u Beogradu pokazao je kako da napravite ledenu poslasticu kod kuće uz pomoć sastojaka koje svako ima u ovo doba godine. Kada probate ovaj Džejmijev sladoled, više nikada nećete poželeti nijednu drugu.

Recept Džejmija Olivera za sladoled sjajan je za vrele dane

Kako prenosi portal koji se bavi hranom i savetima za istu, recept Džejmija Olivera za domaći sladoled od jagoda sadrži i jedan tajni sastojak, ali se sprema veoma lako i brzo, a na kraju treba samo strpljivo da sačekate da se dobro rashladi i magija ukusa može da počne.

Recept Džejmija Olivera

Džejmi OliverYouTube/Printskrin

Recept Džejmija Olivera za sladoled od jagoda nije potrebna nikakva specijalna oprema, niti napor prilikom spremanja. Džejmi ima specijalan sastojak zbog kojeg sladoled bude kremast čak i ako ga držite u običnom zamrzivaču, a o ukusu ne moramo mnogo da vam pišemo, dovoljno je da osetite samo miris.

Pročitajte i –  Recept za čizkejk koji je opčinio ceo svet – Ako su vam jagode pri ruci, isprobajte ga odmah

Sastojci:

600 gr jagoda (plus dodatak za dekoraciju)
100 gr šećera u prahu
600 gr neutralne pavlake
1 kašičica vanil ekstrakta
400 gr kondenzovanog mleka
50 gr kupovnih puslica


Recept Džejmija Olivera za sladoled od jagoda sadrži i tajni sastojak

Priprema:

Očistite jagode, presecite ih na pola i zagrejte na umerenoj vatri sa prah šećerom i dve kašike vode. Kuvajte 10-15 minuta, dok ne dobijete sirupastu masu. Propasirajte kroz cediljku.

Umutite pavlaku, dodajte kondenzovano mleko i izmrvljene puslice. Sipajte masu u posudu pogodnu za zamrzivač, pa prelijte ohlađenim sirupom od jagoda. Izmešajte tako da ostanu vidljivi potezi kašikom, a sirup neujednačen – negde manje, negde više. Tako dobijate rustičan izgled u stilu koji je proslavio čuvenog kuvara, pa vam je jasno da morate da probate ovaj recept Džejmija Olivera koji je inače otvorio i restoran u Beogradu.

Držite u zamrzivaču tri sata, a potom prebacite sladoled u frižider pola sata pre posluživanja kako bi mogao lako da se servira. Ukrasite jagodama i mrvljenim puslicama.

IZVOR: Starmagazin/Lepa i Srećna

SLIKE: Printskrin/Youtube

Još iz kategorije