![Recept Tamare Grujić](https://starmagazin.rs/wp-content/uploads/2024/02/rts_ng_11122018_0010_smanjeno-e1718982384468-576x488.jpg)
22.06.2024
Zdrava poslastica po receptu Tamare Grujić ostaviće vas bez daha: Obavezno isprobajte
Tamara Grujić, autorka i voditeljka emisije “Radna akcija”, kako je u više navrata priznala, veliki je gurman, ali i pravi majstor u pripremi razni...
15.06.2024
16:00
YouTube/Printskrin
Džejmi Oliver
Recept Džejmija Olivera za sladoled sjajan je predlog kao poslastica za ove vrele dane u susret i zvaničnom početku leta. Čuveni kuvar Džejmi Oliver koji je otvorio restoran i u Beogradu pokazao je kako da napravite ledenu poslasticu kod kuće uz pomoć sastojaka koje svako ima u ovo doba godine. Kada probate ovaj Džejmijev sladoled, više nikada nećete poželeti nijednu drugu.
Kako prenosi portal koji se bavi hranom i savetima za istu, recept Džejmija Olivera za domaći sladoled od jagoda sadrži i jedan tajni sastojak, ali se sprema veoma lako i brzo, a na kraju treba samo strpljivo da sačekate da se dobro rashladi i magija ukusa može da počne.
Džejmi OliverYouTube/Printskrin
Recept Džejmija Olivera za sladoled od jagoda nije potrebna nikakva specijalna oprema, niti napor prilikom spremanja. Džejmi ima specijalan sastojak zbog kojeg sladoled bude kremast čak i ako ga držite u običnom zamrzivaču, a o ukusu ne moramo mnogo da vam pišemo, dovoljno je da osetite samo miris.
Sastojci:
600 gr jagoda (plus dodatak za dekoraciju)
100 gr šećera u prahu
600 gr neutralne pavlake
1 kašičica vanil ekstrakta
400 gr kondenzovanog mleka
50 gr kupovnih puslica
Priprema:
Očistite jagode, presecite ih na pola i zagrejte na umerenoj vatri sa prah šećerom i dve kašike vode. Kuvajte 10-15 minuta, dok ne dobijete sirupastu masu. Propasirajte kroz cediljku.
Umutite pavlaku, dodajte kondenzovano mleko i izmrvljene puslice. Sipajte masu u posudu pogodnu za zamrzivač, pa prelijte ohlađenim sirupom od jagoda. Izmešajte tako da ostanu vidljivi potezi kašikom, a sirup neujednačen – negde manje, negde više. Tako dobijate rustičan izgled u stilu koji je proslavio čuvenog kuvara, pa vam je jasno da morate da probate ovaj recept Džejmija Olivera koji je inače otvorio i restoran u Beogradu.
Držite u zamrzivaču tri sata, a potom prebacite sladoled u frižider pola sata pre posluživanja kako bi mogao lako da se servira. Ukrasite jagodama i mrvljenim puslicama.
IZVOR: Starmagazin/Lepa i Srećna
SLIKE: Printskrin/Youtube
22.06.2024
Tamara Grujić, autorka i voditeljka emisije “Radna akcija”, kako je u više navrata priznala, veliki je gurman, ali i pravi majstor u pripremi razni...
21.06.2024
Recept Lee Kiš za lazanje biće i vaš omiljeni način pripreme ovog jela. Iako nema mnogo vremena da bude i domaćica budući da je Lea Kiš poznato TV ...
19.06.2024
Voditeljka Marija Veljković ima savršen recept za vafle koji je svojevremeno putem rilsa podelila na svojoj Instagram stranici, pa je njen recept p...
18.06.2024
Recept Kejt Midlton savršen je za gurmane, pa ako volite začinjenu hranu, ovo će biti savršeni izbor za vas. Naime, pre nego što se teško razbolela...
17.06.2024
Doručak Vesne Đogani je odličan predlog za dane vikenda, posebno ako imate veliku porodicu. U pitanju je starinski recept koji sigurno i vi imate u...