Kejt Midlton obožava začinjenu hranu: Za vojvotkinju se kaže da je prava gurmanka

18.06.2024

09:20

By

Recept Kejt Midlton

Printskrin

Kejt Midlton

Recept Kejt Midlton savršen je za gurmane, pa ako volite začinjenu hranu, ovo će biti savršeni izbor za vas. Naime, pre nego što se teško razbolela, vojvotkinja od Saseksa Kejt Midlton umela je, verovali ili ne, da zasuče rukave i spremi ručak.

Recept Kejt Midlton savršen je za gurmane i sve one koji vole začinjenu hranu

Naime, princeza od Velsa, Kejt Midlton, nikada nije krila da voli začinjenu hranu i indijsku kuhinju. Ona je u avgustu 2023. godine na putovanju u Birmingem, koji je posetila sa suprugom, princom Vilijamom, rekla da voli “kari i začine“, te začinjeniju hranu. Zato je recept Kejt Midlton jedan od zastupljenijih na njenom meniju iako to jelo princ Vilijam ne voli da jede.

Recept Kejt Midlton

– Ja sam masala čovek – rekao je princ priznajući da recept Kejt Midlton nikako nije za njega.

Kraljevski par je takođe tom prilikom otkrio da isprobavaju karije širom zemlje, a Kejt je rekla da i njihova deca, Džordž, Šarlot i Lui apsolutno vole indijsku hranu.

Recept Kejt Midlton obiluje karijem i začinima

Kada su je u intervjuu za BBC pitali koje joj je omiljeno jelo za poneti, ona je bez dvoumljenja odgovorila: “Kari definitivno“. Stoga vam sada i predstavljamo recept Kejt Midlton za kremasti pileći kari koji kako je ranije preneo britanski Express može da se spremi veoma brzo i lako, pa je stoga britanska i svetska javnost ostala u šoku budući da niko nije mogao da veruje da i vojvotkinja kuva.


Pročitajte i – Oglasila se Kensingtonska palata saopštenjem o Kejt Midlton – Javnost uznemirena, svi su mislili da se uskoro vraća

– Ovaj jeftini kremasti pileći kari je divan, suptilan, koji ima sve osim jeftinog ukusa. Mešavina začina je besprekorna, a upotreba kokosovog mleka je zaista sjajna, što jelu daje divno bogatstvo i složenost – pisalo je ranije na stranici Food52.com.

Sastojci:

2 kašike biljnog ulja
2 sveža čena belog luka, sitno mlevena
1 veliki žuti luk, sitno iseckan
2 1/2 kašičice karija u prahu
2 kašičice mlevenog kima
1/4 kašičice aleve paprike

Recept Kejt Midlton

1 kašičica mlevene kurkume
500 gr pilećih prsa bez kostiju, isečenih na komadiće
1 1/2 kašičice sosa od paradajza
1 šolja kokosovog mleka
2 kašičice košer soli
1 šolja tople vode (opciono)

Priprema:

U voku zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, kuvajte 6-8 minuta ili dok ne bude staklast.. Dodajte beli luk i kuvajte još 1-2 minuta. Umešajte kim, kurkumu, 1 kašičicu kari praha, alevu papriku i 1 kašičicu soli,pa kuvajte minut. Dodajte paradajz pastu i mešajte dok se ne sjedini. U jednoj činiji pomešajte komadiće piletine i preostali kari u prahu, začinite solju i biberom jedno je od jela koje se podrazumeva kad je u pitanju ishrana Kejt Midlton.

Recept Kejt Midlton

Potom dodajte u vok i kuvajte oko 5-6 minuta dok spolja ne porumeni. Sipajte kokosovo mleko, ako se kokosovo mleko odvojilo od masti, sipajte tečnost i dodajte kašiku ili nešto masti dok ne dobijete kremastu konzistenciju koju želite. Krčkajte, nepokriveno, povremeno mešajući 7 minuta ili dok se piletina ne skuva. Dodajte vruću vodu ako nema dovoljno tečnosti, jer je prokuvala. Poslužite toplo sa belim pirinčem po želji.

 

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: PRINTSKRIN/Profimedia

Još iz kategorije