Zlata Petrović se hrani kao Tito: Pevačica obožava da jede jelo sa menija čuvenog predsednika

11.06.2024

14:00

By

Omiljeno jelo Zlate Petrović

Bojan Vuković

Zlata Petrović

Pevačica Zlata Petrović ne krije da je gurman i da se zarad sjajne linije odriče mnogih specijaliteta i đakonija. Međutim, postoji omiljeno jelo Zlate Petrović kojem pevačica nikada nije mogla da odoli, a čak ume i sama da ga sprema, i to po unikatnom receptu koji je patentirao kuvar predsednika Josipa Broza Tita.

Omiljeno jelo Zlate Petrović redovno je konzumirao i predsednik bivše Jugoslavije

Kako je sama pevačica istakla svojevremeno, omiljeno jelo Zlate Petrović najslađe je naručiti u proverenim kafanama sa dobrom tradicijom, ali je moguća i priprema u kućnim uslovima, samo vam treba malo volje i truda. Inače, pevačica se najčešće hrani po savetima koje daje dijeta Zlate Petrović, ali kad joj je do gurmanluka, onda su ove Titove šnicle obavezne na meniju.

Omiljeno jelo Zlate Petrović

ŠniclaYouTube/Printskrin

Za omiljeno jelo Zlate Petrović potrebni su sledeći sastojci:

1 kg telećeg, pilećeg ili belog mesa
300 g kajmaka
so
začini
ulje

Omiljeno jelo Zlate Petrović svi Srbi obožavaju

Za paniranje:
6 kašika prezli
6 kašika brašna
so,biber
2 jaja
Tartar sos za preliv:
2 dl kisele pavlake
2 dl majoneza
4 kisela krastavca
2 čena belog luka
kašičica mirođije


Omiljeno jelo Zlate petrović

Zlata Petrović

Priprema:

Šnicle dobro istanjite čekićem za meso, pa ih fino usolite i dodajte začine po ukusu. Ostavite ih sa strane, kako bi meso omekšalo. Meso premažite kajmakom, urolajte ga, a ćoškove uvucite unutra kako kajmak ne bi iscurio u toku prženja.

Omiljeno jelo Zlate Petrović

Josip Broz TitoYouTube/Printskrin

Umutite jaja, a u dve posebne posudite sipajte prezle i brašno. Rolat najpre uvaljajte u brašno, pa u jaja, a onda u prezle.

U dublji tiganj sipajte veću količinu ulja i kada se ulje zagreje spustite pripremljene šnicle. Pržite ih ravnomerno uz povremeno i lagano okretanje, sve dok ne porumene.

Izvadite ih iz tiganja i odložite na tanjir koji je obložen papirnim ubrusom kako bi se ocedile od viška ulja. Uzgred, ako ste na režimu ishrane, ovo ne biste smeli da jedete.

Šnicle poslužite uz krompir iz rerne ili bareno povrće i sezonsku salatu, a za potpuni užitak prelijte ih obavezno tartar sosom i uživajte u svim ukusima. Nakon uskusnog obroka najbolje će vam prijati čaša belog vina

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: Bojan Vuković/PRINTSKRIN YOUTUBE

Još iz kategorije