Ako ste se umorili od teške zimske hrane, ovo je predlog za ručak Nede Ukraden koji je gotov za 20 minuta

23.02.2024

12:45

By

Tajči danas izgleda drugačije

Ata images

Neda Ukraden

Recept za oradu Nede Ukraden je brz i jednostavan

Pevačica Neda Ukraden uživa u spremanju hranu i uvek voli da svoju porodicu obraduje dobrim ručkom, a poznato je da je i u njenoj kući za praznike uvek sto pun raznolikog posluženja. Ono što Neda voli da priprema izmešu stalih je i riba, a mi vam donosimo recept za oradu Nede Ukraden koji je veoma jednostavan.

Recept za oradu Nede Ukraden – ručak za 20 minuta

Recept za oradu Nede Ukraden je jednostavan, neće vam oduzeti mnogo vremena, a najbolje od svega je što se peče u rerni pa tako nema prskanja ulja.

Sastojci koji su vam potrebni za ručak su:  3 dobro očišćene orade od po 300/400 g, puter, veza peršuna, veza ruzmarina, tri čena belog luka, šoljica za kafu maslinovog ulja, 300 g krompira, 2 glavice crnog luka i naravno uačini poput soli i bibera.

Priprema: Očišćenu ribu stavite na foliju a zatim u pleh. Zatim je potrebno premazati je sa obe strane puterom, a potom preseći popreko tako da se napravi mesto za beli luk i marinadu.

Beli luk očistite i isecite na krupno, a potom ubacite u ribu. Preko pospite iseckan peršun, ruzmarin, biber, so, a potom maslinovo ulje. Kada je priprema gotova, uvijte sve dobro u foliju i pecite 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Pročitajte i: Zamirisaće cela kuća: Recept Dragane Mićalović za hleb sa belim lukom će vas raspametiti

Ljubitelji ribe su mahom i ljubitelji krompir salate koja se služi uz ribu čak i u restoranima.


Krompir stavite da se kuva sve sa ljuskom, samo ga prethodno operite. Kada je gotov, što ćete znati kada vidite da je omekšao, sklonite ga sa ringle i ostavite da se ohladi. Nakon toga oljuštite krompir i isecite na kolutove. Uz krompir dodajte i crni luk, secen na rebra, a onda sve to začinite sa uljem, solju, sirćetom i biberom. Ostavite da se ohladi i uživajte uz ribu i ovu salatu.

Još iz kategorije