Velika promena nakon polufinala: Srbija je prošla u finale, evo kako se Teya Dora kotira

08.05.2024

09:05

By

Nastup Teya Dore u finalu Evrovizije

Ata images

Teya Dora

Teya Dora prošla u finale Evrovizije

Muzičko takmičenje „Evrovizija 2024“ održava se ove nedelje u Malmeu u Švedskoj.  Naša predstavnica Teya Dora prošla je u finale sa pesmom „Ramonda“.

Teya Dora prošla u finale Evrovizije, evo kako se kotira

Situacija na kladionicama „Evrovizije“ se nešto promenila, a, iako je prošla u finale, Teya Dori sad predviđaju koje mesto niže, 26. poziciju u finalu.

U finale „Evrovizije 2024“ iz prvog polufinala plasirali su se: Srbija, Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litvanija, Finska, Kipar, Hrvatska, Irska i Luksemburg. Dalje nisu otišli predstavnici sledećih zemalja: Poljska, Island, Moldavija, Azerbejdžan i Australija.

Pročitajte: Cecu napustio duhovnik iz Hrama Svetog Save- Vladika Stefan Šarić doneo odluku

Predstavnik Hrvatske Baby Lasagna ubedljivo je na prvom mestu po kladionicama, te mu sada daju još veće šanse da odnese pobedu u finalu.

Voditelj RTS-a je, inače, u uživo programu saopštio da će program sa RTS 1 biti prebačen na RTS 2 zbog dolaska Si Đinpinga, predsednika Kine u Beograd, što je već posle nešto više od pola sata emitovanja polufinala i učinjeno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)


Prvo polufinale Evrovizije 2024 održalo se sinoć, 7. maja, drugo se održava 9. maja, a finale u subotu, 11. maja.

Podsećanja radi, gledaoci više ne moraju da čekaju da poslednja numera bude izvedena, već mogu da glasaju za favorite od početka prve takmičarske kompozicije.

Taj način glasanja koristio se 1997. godine kada je prvi put uvedeno telefonsko glasanje, ali i 2010. i 2011. godine.

Pročitajte: Nastaće haos u porodici Ražnatović- Veljko je isprozivao, a Anastasiji pobednica Teya Dora radi pesme

Gledaoci iz država koje se ne takmiče, koji glasaju putem interneta, imaju na raspolaganju gotovo 24 sata, pošto je onlajn glasanje otvoreno od druge generalne probe pre svake takmičarske večeri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Podsetimo, direktni finalisti su Velika Britanija, Italija, Nemačka, Francuska i Španija, jer najviše novca izdvajaju za održavanje „Evrovizije“ svake godine, a pored njih direktno u finalu je i ovogodišnji domaćin Švedska.

Još iz kategorije