Heroin mu je bio draži od života: Ležao sam kod moje jadne majke, jedva me je spasla smrti

23.04.2024

18:00

By

Porok Baneta Vidakovića

ATA IMAGES

Bane Vidaković

Porok Baneta Vidakovića zadavao mu je mnogo muka

Poznati glumac Bane Vidaković mnoge značajne uloge ostvario je tokom dugogodišnje karijere i postao jedan od najcenjenijih glumaca kako među svojim kolegama tako i brojnom publikom, međutim iako ni za čim ne žali, mnogi smatraju da nije iskoristio svoj pun potencijal, a razlog je svakako nimalo naivan porok Baneta Vidakovića koji je pretio da mu uništi život.

Porok Baneta Vidakovića nije bio nimalo naivan

Da na ovu temu u više navrata priča otvoreno pred kamerama nikada nije imao problem čime je svakako uticao na one koji su se našli u istoj agoniji – borbi sa zavisnošću od narkotika.
Kako je jednom prilikom istakao, heroin je prvi put probao 1979, godine, a zatim je počela prava agonija sa opijatima.

Porok Baneta Vidakovića

Bane Vidaković jedva se rešio opasnog porokaATA IMAGES

– U naše vreme, to je bilo normalno. Heroin su donosili studenti koji su kobajagi studirali ovde, a u stvari su se tako izdržavali. Mi klinci do tada smo pušili travu, a kad se ovo pojavilo, to je planulo. U roku od godinu dana, ceo Beograd, uglavnom onaj njegov intelekutalni deo, bio je navučen, zato što smo bili mladi i ludi i želeli smo sve da probamo. U ono vreme bih probao i otrov –  ispričao je glumac na Hype televiziji i izazvao dosta komentara, pa otkrio da su s vremenom njegovi prijatelji počeli da umiru od HIV-a.

Pročitajte i – Dušica meša psihoaktivne supstance – Ne zna koje je uzela popodne, a koje uveče

– Već posle nepune godine izgubio sam kontrolu i shvatio sam koje se opasnosti tu kriju. Ipak, nastavio sam iako me je gomila prijatelja iz osnovne i srednje upozoravala. Onda sam 90-ih shvatio da nema mnogo mojih prijatelja, da su se mnogi razbežali po svetu ili razboleli od droge, da imaju HIV. Najbolji od njih su najgore završili – objasnio je i priznao da je opaki porok Baneta Vidakovića krivac i za raspad njegove porodice.

Pročitajte i – Kiji Kockar ponovo slomljeno srce – Više ne može da krije koliko joj je teško

– Kupovao sam opijate, imao sam para, ali kad su se poslovi smanjili i kad su počeli da me zovu ljudi kojima se dugovao novac, počeli su problemi.  Supruga me je napustila, otišla je u Holandiju, potom su i deca otišla kod nje, ostao sam sam – rekao je on na ivici suza.


Porok Baneta Vidakovića danas je, na svu sreću, samo njegova prošlost, jer je odlučio da stavi tačku na zavisnost i vrati se normalnom životu, a objasnio je i kako je u tome uspeo, ali i koliko se namučio:

Porok Baneta Vidakovića

Glumac prošao kroz pakaoATA IMAGES

Zapitao sam se hoću li da se bavim glumom ili ovim? Glumu sam voleo dovoljno da sam bio spreman da istrpim šta treba. I, nije bilo lako, uopšte. Dugo i teško sam se skidao, na suvo, bez ikakvih lekova. Namučio sam se, ležao sam kod moje jadne majke Grozde, ona mi je donosila supice i presvlaku. Kad sam sve završio, otišao sam kod prijateljice doktorke da mi izvadi krv i kaže koliko sam oštećen. Rekla mi je da sam imao mnogo sreće, sve mi je bilo u redu. Upozorila me je da se više nikada ne skidam nasuvo, jer mogu svi organi da popucaju – zaključio je glumac za kraj svoje teške ispovesti.

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: ATA IMAGES/INSTAGRAM

Još iz kategorije