Jelena Đoković iskreno o njenoj i Novakovoj deci: Naša deca nemaju telefone

10.05.2024

15:00

By

Veza Novaka i Jelene

Deca Jelene i Novaka su najveći ponos svoje porodice

Jelena Đoković, Novakova supruga se godinama unazad bavi društvenim temama kroz njihovu fondaciju, a doprinos zdravom odrastanju sve dece je od početka njihov glavni cilj.

Deca Jelene i Novaka su najveći ponos svoje porodice, majka otvoreno pričala o obrazovanju

Oni imaju dvoje dece, Taru i Stefana,  a Jelena ne iznosi često detalje o njihovom privatnom životu, a za Blic je odlučila da podeli koja joj je glavna zvezda vodilja u ulozi majke.

Na pitanje kako iznova pokazivati ljubav detetu, a ujedno biti strog, rekla je:

Krštenje Đokovićeve dece

– To je sjajno pitanje, kao roditelj se često pitam kako da budem i dovoljno jasna našoj deci, i dovoljno autoritativna da zadržim određene granice koje ne mogu da pređu. Često mi je to teško ukoliko nisam emotivno regulisana i ukoliko me osećanja preplave.

Pročitajte: Jelena Đoković povraćala tri dana- Novakova supruga se namučila zbog alkohola, a ni to nije sve

– To je razlog zbog čega mnogi roditelji reaguju previše popustljivo ili strogo, deca nemaju balans i konstantnost od strane roditelja. Idemo iz jednog ekstrema u drugi. Njima treba normalno okruženje da bi mogli da se razvijaju – rekla je Jelena na početku, te se osvrnula na korišćenje mobilnih telefona kod dece.


– Nećemo se više vraćati unazad na to kako smo mi odrastali, deca nažalost jesu izložena ekranima i posledice jesu mnogostruke. Istraživanja kažu da deca imaju poremećaj pažnje, društvene mreže su napravljene tako da stvaraju zavisničko ponašanje.

Kraj saradnje Đokovića i Ivaniševića

– U jako kratkom periodu pogledaju dosta sadržaja, njihov mozak je treniran da menja mnogo informacija i ne možemo da vidimo decu koja uspevaju da zadrže pažnju u razgovoru i školama, a da ne pričam o drugim problemima.

Pročitajte: Ništa nije idealno- Jelena Đoković van sebe zbog straha, pomenula i Novaka

– Nadam se da ćemo naći bolje rešenje – objasnila je Jelena, koja se takođe sa tim bori.

Stajling Jelene Đoković

– Uspešno se još uvek borim, moja deca imaju devet i šest godina, za sada nemaju telefone, niti tablete. U školama se na određenim časovima tableti koriste, ali je to za sada u nekim granicama zdravog razuma – zaključila je Novakova supruga, a šta je još Jelena poručila na ovu temu, poslušajte u videu na početku teksta.

Još iz kategorije