Prva dama u kuhinji: Recept Tamare Vučić za savršen karfiol, ukusno jelo spremno za manje od pola sata

12.08.2024

09:58

By

tamara vucic

ATAImages / Mateja Stanisavljevic

Tamara Vučić, poznata po svojoj sofisticiranosti i nepogrešivom modnom ukusu, izvanredno se snalazi i u kuhinji.

Prva dama Srbije objavila je na svojim društvenim mrežama recept za zdrav i ukusan ručak na bazi karfiola, koji je zadobio velike simpatije Tamarinih pratilaca.

Recept Tamare Vučić savršen za letnje dane – karfiol iz rerne

Iako nas Tamara Vučić uglavnom obaveštava o poslovnim i diplomatskim aktivnostima, povremeno otkriva i svoj kulinarski talenat. U pripremi zdrave hrane često joj pomaže i sin Vukan, koji se rado uključuje kao njen najslađi pomoćnik.

Karfiol, iako možda nije omiljeno povrće svima, može postati izuzetno ukusan kada se pravilno pripremi. Tamara Vučić ima savršen recept za to!

Karfiol je bogat vitaminom C, K, i B6, kao i vlaknima koja podstiču probavu i održavaju sitost.


Sadrži malo kalorija, ali je pun antioksidanata koji pomažu u borbi protiv upala i podržavaju zdravlje srca.

Pripremite karfiol iz rerne – praktičan i brz recept Tamare Vučić

Ovaj ručak ne samo da je zdrav i nutritivno bogat, već je i prilično pristupačan. Cena karfiola nije preterano visoka, što ga čini ekonomičnim izborom za sve koji žele zdravo da se hrane.

karfiol namirnica

Štaviše, ovaj recept bi mogao osvojiti i one koji dosad nisu bili ljubitelji karfiola.

SASTOJCI

  • maslinovo ulje
  • aleva paprika
  • so, biber
  • beli luk u prahu
  • karfiol
  • maslinovo ulje
  • limun
  • peršun
  • čili u prahu
  • kašičica meda
  • parmezan ili salata po izboru

Začinjavanje: Pomešajte maslinovo ulje, aleva papriku, so, biber i beli luk u granulama.
Pečenje: Ovu smesu nanesite na očišćeni karfiol, poređajte ga na pleh obložen papirom za pečenje, i stavite u rernu zagrejanu na 200°C. Pecite oko pola sata.
Priprema sosa: Dok se karfiol peče, na zagrejanom maslinovom ulju prodinstajte sok od jednog limuna, limunovu koru i peršun. Dodajte malo čilija u prahu i kašičicu meda.
Serviranje: Prelijte pečeni karfiol pripremljenim sosom i služite uz parmezan ili svežu salatu.


Slične teme:
Ako volite lazanje, morate ovako da ih spremate: Isprobajte recept poznate voditeljke
Ovo svaka domaćica lako može da spremi: Donosimo vam recept za domaći giros


IZVOR: Starmagazin

SLIKE: ATAImages / Mateja Stanisavljevic i Freepik / KamranAydinov

Još iz kategorije