06.09.2024
Kolač sa višnjama po receptu Lune Đogani, Marko ne može da mu odoli (foto)
Bivša rijaliti učesnica i supruga Marka Miljkovića, Luna Đogani, obradovala je fanove receptom za čuveni kolač sa višnjama kome niko ne može da odo...
10.08.2024
12:53
Finalistkinja prve sezone kulinarskog takmičenja MasterChef Srbija, Anamaria Babičković, prikazala je veštinu kuvanja u najboljem svetlu.
Nakon završetka MasterChefa, Anamaria ne prestaje da kuva. Na društvenim mrežama rado deli recepte iz svoje kuhinje. Zanimljiva jela ili saveti uvek su dobrodošli, naročito savet kako se neko poznato jelo može pripremiti na drugačiji način.
Anamaria tvrdi da su mlinci pripremljeni na njen način, najkremastiji mlinci koje ćete ikad probati.
View this post on Instagram
Ako je suditi po broju pohvalnih komentara ispod objave koju je Anamaria podelila sa pratiocima na Instagramu, ovo jelo je izuzetno.
U nastavku pogledajte da li imate sve potrebne sastojke kod kuće ili prvo trebate otići u nabavku kako bi napravili ovo kremasto zadovoljstvo.
SASTOJCI
View this post on Instagram
Pomešajte jogurt, maslinovo ulje, so, biber, peršun i ljutu mlevenu papriku.
Ćureće meso stavite u pripremljenu marinadu, poklopite i ostavite u frižider na min 30 minuta. Najbolje 2-3 sata.
Potopite mlince u vruć bujon i ostavite ih par minuta, kako bi upili tečnost.
Sotirajte beli luk na maslinovom i suncokretovom ulju.
Ispecite meso, te ga isecite na sitne kockice.
Sjedinite mileram, pavlaku, neutralnu pavlaku, sotirani beli luk, so i biber sa mlincima.
Prebacite sve u vatrostalnu ili keramičku posudu, pospite sa 100 g gorgonzole.
Pecite u ugrejanoj pećnici na 220°C, oko 25 minuta.
Slične teme:
Gastroglumac Sloba Stefanović otkriva kako se pravi: Pasta torta
Kako pripremiti savršene hrskave prženice: Trikovi i cake za omiljen srpski doručak u svako doba
Nataša uživa u pisanoj reči i kreiranju sadržaja različitog žanra. Novinarsku profesiju, u kojoj je nešto više od deset godina, ne doživljava kao zanat već kao stvaralačku igru i izazov. Posao urednika portala posaljirecept.rs će sa simpatijama pamtiti, kao i pisanje za b2b izdanja Hoteli & Restorani, CafeBar & Restoran, magazin La Cucina Italiana itd. Trenutno je u novoj ulozi i kreira za starmagazin.rs
IZVOR: Starmagazin
SLIKE: Shutterstock / irina2511
06.09.2024
Bivša rijaliti učesnica i supruga Marka Miljkovića, Luna Đogani, obradovala je fanove receptom za čuveni kolač sa višnjama kome niko ne može da odo...
04.09.2024
Salata od krastavca, koju u nebrojeno varijanti priprema mladi influenser Logan, nije samo još jedan sezonski recept. Ova salata od krastavca je...
29.08.2024
Ledeno nebo je kolač koji osvaja svojim mekanim biskvitom i bogatom kremastom teksturom. Ova poslastica se priprema jednostavno i od dostupnih s...
27.08.2024
Za savršeno mekano i sočno meso, ključno je mariniranje. Korišćenje marinade može značajno poboljšati ukus i teksturu mesa, ali samo ako se prav...
25.08.2024
Kada se pevačica Tanja Savić prvi put pojavila na sceni "Zvezda Granda", publiku je potpuno opčinila, kako glasom tako i prirodnom lepotom, a i dan...