06.09.2024
Kolač sa višnjama po receptu Lune Đogani, Marko ne može da mu odoli (foto)
Bivša rijaliti učesnica i supruga Marka Miljkovića, Luna Đogani, obradovala je fanove receptom za čuveni kolač sa višnjama kome niko ne može da odo...
13.08.2024
11:11
Pevačica Goca Tržan je poznata ne samo po svom muzičkom talentu već i po veštini kojom vlada u kuhinji.
Često iznenadi svoje prijatelje i porodicu specijalitetima koje priprema s ljubavlju. Gocini recepti su jednostavni, ali uvek punog ukusa, baš kao i njene pesme.
U kuhinji se snalazi jednako dobro kao na sceni, često kombinujući tradicionalne recepte sa modernim prizvukom.
Kada kuva, Goca koristi sastojke koje pažljivo bira, često inspirišući svoje pratioce na društvenim mrežama da probaju njene recepte. Goca smatra da je kuvanje način da se izrazi kreativnost, baš kao i muzika.
Njena omiljena jela su ona koja joj podsećaju na detinjstvo, a naročito je ponosna na starinske recepte koje je naučila od svoje majke. Jedan od njenih specijaliteta je koh, poslastica koja nestane u trenu kada je ona pripremi.
Goca uživa u spremanju jela za svoju porodicu i prijatelje, a njena kuhinja je često mesto okupljanja.
Osim što voli da kuva, Goca takođe voli da eksperimentiše sa novim receptima, uvek tražeći nove načine da obraduje svoje najdraže.
Njeni obroci su uvek pažljivo pripremljeni, a prezentacija jela je podjednako važna kao i sam ukus.
Kada je u kuhinji, zrači istom energijom i entuzijazmom kao i na bini, stvarajući jela koja su prava umetnička dela. Goca veruje da je ključ dobrog jela ljubav s kojom se priprema, a to se oseća u svakom njenom zalogaju.
ZA BISKVIT
ZA PRELIV
ZA BISKVIT
Ugrejte rernu na 200°C.
Penasto umutite jaja sa šećerom.
Postepeno dodajte griz, muteći sve vreme. Na kraju dodajte i brašno, pa sjedinite sastojke.
Izlijte smesu u podmazan i pobrašnjen pleh ili vatrostalnu posudu i ravnomerno je rasporedite.
Smanjite temperaturu na 180°C i pecite 20-25 minuta tj. dok se koh ne odvoji od ivica i dobije zlatnožutu boju.
ZA PRELIV
Dok se biskvit peče, zakuvajte mleko i ostale sastojke, pa sklonite sa strane.
FINALNI POSTUPAK
Izbockajte koh viljuškom na više mesta.
Prelijte pečeni biskvit vrelim prelivom i odložite sa strane da se ohladi do sobne temperature.
Prekrijte folijom i odložite koh u frižider da se potpuno ohladi.
Slične teme:
Obavezno ih spremite u tegle: Kiseli krastavčići, recept koji će vam garantovano uspeti
Verujete li da se jedan muškarac ovako snalazi u kuhinji: Receptu Nemanje Stevanovića nećete odoleti
Nataša uživa u pisanoj reči i kreiranju sadržaja različitog žanra. Novinarsku profesiju, u kojoj je nešto više od deset godina, ne doživljava kao zanat već kao stvaralačku igru i izazov. Posao urednika portala posaljirecept.rs će sa simpatijama pamtiti, kao i pisanje za b2b izdanja Hoteli & Restorani, CafeBar & Restoran, magazin La Cucina Italiana itd. Trenutno je u novoj ulozi i kreira za starmagazin.rs
IZVOR: Starmagazin
SLIKE: Shutterstock i ATAImages / Antonio Ahel
06.09.2024
Bivša rijaliti učesnica i supruga Marka Miljkovića, Luna Đogani, obradovala je fanove receptom za čuveni kolač sa višnjama kome niko ne može da odo...
04.09.2024
Salata od krastavca, koju u nebrojeno varijanti priprema mladi influenser Logan, nije samo još jedan sezonski recept. Ova salata od krastavca je...
29.08.2024
Ledeno nebo je kolač koji osvaja svojim mekanim biskvitom i bogatom kremastom teksturom. Ova poslastica se priprema jednostavno i od dostupnih s...
27.08.2024
Za savršeno mekano i sočno meso, ključno je mariniranje. Korišćenje marinade može značajno poboljšati ukus i teksturu mesa, ali samo ako se prav...
25.08.2024
Kada se pevačica Tanja Savić prvi put pojavila na sceni "Zvezda Granda", publiku je potpuno opčinila, kako glasom tako i prirodnom lepotom, a i dan...