Recept Mirke Vasiljević za domaću pogaču jednostavan je i ne zahteva mnogo truda
Glumica Mirka Vasiljević ima brojnu porodicu, pa joj nije uvek lako kada je svakodnevno pripremanje obroka u pitanju. Međutim, glumica voli da kuva, a kako je i sama istakla jednom prilikom, najvažniji obrok u njenom domu je ručak. Uz ručak svakako najbolje ide i domaći hleb pa vam ovog puta predstavljamo recept Mirke Vasiljević za pogaču koji ćete sigurno odmah danas isprobati.
Recept Mirke Vasiljević obožavaće sve mlade domaćice koje drže do tradicije
Mirka Vasiljević podjednako je uspešna na sceni, i u pozorištu, i na malim ekranima, ali i u kuhinji budući da je mlada postala mama, pa je u mnogim intervjuima naglasila da joj je veoma važno kako se njena porodica hrani.
Kao što je poznato Mirka je mama četvoro dece koje je dobila sa fudbalerom Vujadinom Savićem. Ponosna mama Andreja, Andrijane, Mihajla i Anike kaže da voli da skuva za dva dana, ali joj to ne polazi uvek za rukom ukoliko svekrva Mirke Vasiljević ne uskoči da pomogne.
Mirka VasiljevićAta images
– U mojoj kući se uglavnom spremaju srpska tradicionalna jela. Ja sam sa 19 godina otišla da živim sa Vujadinom, jer je on tada potpisao ugovor za Bordo u Francuskoj. Odrasla sam u kući gde se svaki dan spremalo, i dan-danas se sprema, tako da mi je to bila osnovna rutina u kući – rekla je glumica jednom prilikom i dodala:
– Od tada kuvam, a svoju decu učim da je to normalno. U kući mora da se ima ručak, a doručak i večeru možemo „na brzinu“ – istakla je glumica i našalila se na svoj račun:
– Volim da ostane hrane, kako ne bih morala da kuvam i sutradan, ali s obzirom na to da nam se brojčano stanje iz godine u godinu povećava, onda uglavnom ne ostane ništa za drugi dan – rekla je Mirka kroz smeh koja je jednom prilikom pred kamerama pravila domaću pogaču u kojoj uživa cela njena porodica, a u nastavku vam prenosimo upravo ovaj recept Mirke Vasiljević. Osim pogače, recept Mirke Vasiljević za pitu takođe je bio i te kako tražen nakon što je objavljen u medijima, a kako se glumica sama pohvalila, mnoge specijalitete sprema bolje i od mame svog partnera Vujadina Savića.
Od količine mleka odvojite malo, ugrejte da bude mlako, te razmutite kvasac sa šećerom i malo brašna i ostavite da odstoji. U činiji mikserom umutite mleko, polovinu brašna, so i ulje, a zatim dodajte posebno belanca, a posebno žumanca i sve zajedno još malo umutite.
Dodajte zatim nadošli kvasac i ostatak brašna i umesite glatko testo koje ostavite da nadolazi oko sat vremena. Nadošlo testo premesite, razvucite te premažite margarinom, urolajte, stavite u pleh, premažite žumancetom i stavite u hladnu rernu te uključite na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta.
Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ove stranice saglasni ste s našom upotrebom kolačića.U reduUslovi korišćenjaU reduPolitika privatnosti