Kako da uklonite fleke od proizvoda za samopotamnjivanje: Ovaj trik vam mnogo može olakšati posao

03.06.2024

09:20

By

Proizvodi za samopotamnjivanje

Getty images

Proizvodi za samopotamnjivanje veoma su popularni u letnjim mesecima

U prvim danima leta kada iz duge garderobe prelazimo u onu kraću, otvoreniju i pritom želimo da izgledamo preplanulo, kao i ako ne želimo da se izlažemo štetnim sunčevim zracima, a hoćemo bronzani ten, posežemo za proizvodima za samopotamnjivanje koji nam mogu dati željeni efekat.

Proizvodi za samopotamnjivanje mogu ostaviti fleke na koži i odeći, evo kako da ih se rešite

Iako su u poslednjih nekoliko godina proizvodi za samopotamnjivanje napredovali u smislu prirodnosti nijansi i u svojim teksturama i sastavu koji omogućuju ujednačen ten bez mrlja i vidljivih poteza od nanošenja, još uvek nije pronađeno rešenje s kojim oni neće ostavljati fleke na odeći i drugim materijalima sa kojima dođu u dodir.

Proizvodi za samopotamnjivanje

Fleke od proizvoda za samopotamnjivanje na odeći, posteljini i peškirima najbolje je izbeći tako što ćemo sačekati da ih koža u potpunosti upije pre oblačenja i odlaska u krevet, kao i izbegavanjem znojenja koje povećava šanse za preslikavanje proizvoda na tkaninu, međutim to ponekad nije moguće izbeći.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SelfTanning (@selftanning)

Zato smo za vas pronašli koristan savet kako da sa odeće, peškira i posteljine vrlo jednostavno skinete fleke od ovih preparata.


Pročitajte i – Zidovi su vam prljavi, a nemate vremena i novca za krečenje? Samo ih premažite ovim i sve fleke će nestati

Najvažnija stavka kod delotvornog uklanjanja mrlja jeste ta da to učinite što pre, odnosno pre nego što u potpunosti upije u tkaninu i osuši.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SelfTanning (@selftanning)

Za početak, mrlju dobro natopite u mlakoj vodi, pa na nju utrljajte malo deterdženta za pranje veša i tako ostavite 20 minuta. Ako je mrlja nastala na beloj odeći ili tkanini poput peškira, preporučuje se da je natopite u ključaloj vodi.

Nakon što se mrlja natopila s deterdžentom, pod hladnom vodom isperite deterdžent, pa sa druge strane mrlje, nanesite deterdžent na bazi sapuna i snažno trljajte fleku. Pritom možete da upotrebite i četkicu, pa nastavite da ribate sve dok ne nestane, navodi Miss7.

Proizvodi za samopotamnjivanje

Odeću sa flekom možete da ubacite i u mašinu za veš i da je operete na što većoj temperaturi koja je prikladna za taj materijal.

Pročitajte i – Fleke na tepihu i nameštaju od sada će biti prošlost – Otkrili smo magiju kojoj mrlje ne mogu ništa

Ako se mrlja ne ukloni nakon prvog pranja, odevni komad nemojte da stavljate u sušilicu niti na bilo koji način da dopustite da se osuši jer će se tako fleka da se skori i biće je nemoguće ukloniti. Tada se preporučuje da ponovite postupak, pa tek onda da osušite stvar na kojoj je fleka nastala.

IZVOR: Starmagazin/Blic

SLIKE: Getty images/Instagram

Još iz kategorije