Zidovi su vam prljavi, a nemate vremena i novca za krečenje? Samo ih premažite ovim i sve fleke će nestati

23.05.2024

10:11

By

Trik za čišćenje zidova

Trik za čišćenje zidova sigurno će vas oduševiti

Brisanje prašine, čišćenje svake površinu koja se vidi, od televizora, komoda, pa sve do kuhinjskih elemenata, podova, pa čak i radijatora, nešto je što obavljamo gotovo svakodnevno, međutim najveću površinu – zidove, često svi zanemarimo budući da je posao težak i vrlo kompleksan.

Trik za čišćenje zidova jednostavan je i efikasan

U koju god boju ih okrečili, zidovi će nakon nekoliko godina poprimiti sivi ton, a ukoliko ukućani konzumiraju cigarete, zidovi će u većini slučajeva postati žuti, a kuća će imati neprijatan miris, kog se nije lako rešiti.

Trik za čišćenje zidova

Krečenje je uglavnom najbolje rešenje kada su zidovi prljavi. Međutim, ono ne bi trebalo da vam bude prva opcija kada je uklanjanje fleka u pitanju. Umesto da kupujete boju i svu opremu koja vam je potrebna za krečenje, pokušajte sa ovim jednostavnim trikom.

Umesto da kupujete kantu boje i svu opremu koja je potrebna za osvežavanje prostorije, pokušajte da ih prvo očistite uz pomoć samo tri sastojka koja imate u kuhinji.

Pročitajte i – Saveti zlata vredni – Nekoliko detalja koji mogu znatno ulepšati i osvežiti vašu dnevnu sobu

Trik za čišćenje zidova sigurno će vas oduševiti toliko je jednostavan da će vas oduševiti i ne sumnjamo da će ovo postati vaša rutina, jer osim što će biti kao novi, zidovi će sjajno mirisati.


Trik za čišćenje zidova

U posudi pomešajte pola litre vode, 2 dl sredstva za dezinfekciju i 3 pune kašike sode bikarbone. Čist valjak za krečenje zidova nakvasite u toj tečnosti i premažite je po celoj površini. Ukoliko je potrebno, postupak ponovite još jednom, ostavite zidove da se osuše i gledajte kako se dešava čudo.

Pročitajte i – Jovana Pajić pokazala trik za sve domaćice – Posle ovoga čišćenje će vam biti kao pesma

Soda bikarbona se često korisiti za sredstvo za čišćenje različitih površina u kući, a sredstvo za dezinfekciju neutrališe neprijatne mirise, pa su kao takvi očigledno idealna kombinacija.

Trik za čišćenje zidova

Osim što će biti kao novi, zidovi će i odlično mirisati, a ovaj recepta za domaće sredstvo posebno će obradovati roditelje sa malom decom jer provereno skida i mrlje od bojica i flomastera sa kojima mališani obožavaju da prave nered.

IZVOR: Starmagazin/Krstarica.com

SLIKE: Unsplash

Još iz kategorije