Aleksandra Bursać vodi tešku borbu sa bolesti: Obelodanila i koje lekove koristi

02.04.2024

16:04

By

Zdravlje Aleksandre Bursać

Antonio Ahel/ATAImages

Zdravlje Aleksandre Bursać je bilo ugroženo

Poznata pevačica Aleksandra Bursać je imala dosta problema sa zdravljem, a jednom prilikom je otkrila i detalje svoje borbe. Naime, ona je pričala o problemu sa kojim se suočila zbog lošeg načina života.

Zdravlje Aleksandre Bursać je bilo ugroženo, pevačica otvoreno pričala o tome

– Trudim se. Krenula sam na boks i svim devojkama koje se bore sa insulinskom rezistencijom bih preporučila da krenu na kik-boks. Eto, meni su zadnji rezultati bili super, skoro 30 posto manji, znači da nešto dobro radim – rekla je pevačica.

Zdravlje Aleksandre Bursać

– Trudim se da redukujem i ishranu, ali ne mogu previše zbog posla i putovanja, ali mislim da je trening mnogo bitan. Nedavno sam počela i lekove da pijem, nisam do sad i mislim da će to sve biti dobro – otkrila je pevačica koja ističe da njen put nije bio lak.

Pročitajte: Javnost u neverici, Suzana Jovanović iznela detalje o razvodu- Rekao mi je da se preselim

– Znam da se sa tim problemom bore i devojke koje nisu sa javne scene, to je bolest savremenog doba. Mnogo je teško, teško je da smršaš, onda previše otekneš jer imaš previše vode, ali ako želiš, možeš to da promeniš – zaključila je Aleksandra svojevremeno za Grand.

Ono što je sve zabrinulo jeste da joj se stanje nedavno ponovo pogoršalo, pa je morala javno da traži pomoć.


Zdravlje Aleksandre Bursać

Antonio Ahel/ATAImages

– Devojke koje se bore sa insulinskom rezistencijom, javite mi se, pišite mi savete, koji endokrinolog vam je pomogao, lekovi, ishrana, ma sve. Podeliću i ja sa vama svoje iskustvo – rekla je pevačica, a ubrzo potom usledio je niz saveta.

Kako kaže pomoć joj je hitna budući da se nekontrolisano goji i ne oseća baš najbolje.

Kako je ranije objasnila zbog prirode posla, čestih putovanja i nepravilne ishrane suočila se sa ovim problemom koji je danas sve češći među devojkama.

Zdravlje Aleksandre Bursać

Instagram

Insulinska rezistencija je metaboličko stanje usled koga dolazi do porasta nivoa insulina u krvi, kada ćelije postaju otporne na njegovo dejstvo jer insulin nije u stanju da obavlja svoju primarnu funkciju u organizmu, a to je regulacija nivoa glukoze u krvi.

Pročitajte: Aleksandra Bursać oprostila uvrede ovoj pevačici- Za sve je kriva Andreana Čekić

Ova bolest zahteva da  pevačica strogo vodi računa o ishrani, a veoma su važni i fizička aktivnost i izbegavanje stresa.

Još iz kategorije