Recept Zlate Petrović za idealnu poslasticu za Veliki petak
U našoj tradiciji Veliki petak veoma je poseban jer nakon tog dana sledi najsrećniji praznik u godini, Vaskrs. Za Veliki petak sprema se posna trpeza, a jela se biraju na tradicionalan način. Ipak, kada je poslastica u pitanju domaćice se trude da svake godine pripreme nešto novo kako bi obradovale svoje najmilije.
Zlata PetrovićBojan Vuković
Ovoga puta rešili smo da vam malo pomognemo oko izbora, pa vam u celosti prenosimo recept za posnu karamel tortu koja je idealna poslastica za badnji dan.
Recept Zlate Petrović za idealnu poslasticu za predstojeće praznike
Sastojci:
250g posnog keksa
200g posnog margarina
3 pudinga od karamele
500g banana
500ml soka od breskve
200g šećera
50g prah šećera
Priprema:
Puding skuvajte u soku od breskve, a potom ga ostavite da se ohladi. Margarin penasto izmutite sa prah šećerom, a kada se puding ohladi dodajte ga margarinu i to kašiku po kašiku uz konstantno mućenje mikserom.
Keks potopite u topao sok i ređajte na poslužavnik. Premažite keks karamel kremom, pa preko poređajte kolutiće banana, zatim opet posložite keks pa fil i banane. Posna poslastica za badnji dan je gotova, a ukrasiti je možete po želji.