Kakva domaćica, takva i jaja: Glumica Lidija Vukićević je umetnica i van kamera

05.05.2024

19:00

By

Prijatelj Lidije Vukićević

ATA IMAGES

Glumica Lidija Vukićević

Jaja Lidije Vukićević pravi su praznik za oči

Kao i obični smrtnici, tako i javne ličnosti obeležavaju sve velike praznike. Posebno ih raduju pravoslavni praznici, a to je slučaj i sa lepom glumicom Lidijom Vukićević koja je jaja farbala i na Veliki petak i na Veliki četvrtak, pa su jaja Lidije Vukićević prava mala umetnička dela.

Jaja Lidije Vukićević farbaju se posebnim tehnikama

Farbam jaja ili na Veliki četvrtak ili na Veliki petak. Ove godine sam to uradila na Veliki četvrtak. Prvo se uvek farba čuvarkuća, prvo idu crvena jaja, to je tradicionalno i po hrišćanstvu. Tehnike ostale smo sve mi smislili. Prva i najbintija je crvena boja kao simbol Hristove krvi – rekla je glumica opisujući jaja Lidije Vukićević, pa dodala:

Jaja Lidije Vukićević

Lidija VukićevićATA IMAGES

– Ja volim i tehniku koja je u poslednje vreme jako popularna, a to je dekupaž. Ofarbam oko 50, 60 jaja. Taj posao mi oduzme mi ceo dan, ali ne žalim. Tome se posvetim ceo dan, sve sama radim i ne volim da se iko meša. Ja u tome uživam – ispričala je ona govoreći o tome kakva su jaja Lidije Vukićević.

Pročitajte i – Veliki petak u domu Lepe Brene – Sin Viktor pokazao kako je ofarbao jaja

– Poštujem obavezno post, spremam posnu trpezu, mada ja preko cele godine jedem uglavnom posno. Jedem skoro sve posno. Masno i meso retko-kad. Riba je obavezna na Veliki petak, to je sastavni deo mog jelovnika, onda pasulj i posne salate sa jabukom sa orasima i neke posne kolače – a na vaskršnjoj trpezi u mom domu nalaze se brojne mrsne đakonije.

Pročitajte i – Ovako će Darko Lazić i njegova supruga proslaviti Vaskrs – Sve bazirano na tradiciji

– Kroz vreme se stvari menjaju, ono što je bitno da se zadrži jeste tradicija i da se ispoštuje sve u skladu s hriščanstvom. Nije dobro kad se zove muzika i sve ode u neku krajnost, ja se trudim da okupim porodicu i ljude koje volim i koji su mi najbliži – zaključila je glumica koju je proslavila uloga u seriji Bolji život.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lidija Vukićević (@vukiceviclidija)

Niti slavski, niti uskršnje ne treba da se slavi tako, drugo je Nova godina, ovi praznici treba da se proslave u miru i harmoniji i u krugu porodice. Da smo zahvalni svi na zdravlju. Na Vaskrs nikad ne stavljam nož na trpezu, po hišćanstvu je to simbol uboda i zla i to se ne ne stavlja za sto za Veliki petak, kao ni za Vaskrs – poručila je glumica.

IZVOR: Starmagazin, Kurir

SLIKE: ATA IMAGES/INSTAGRAM

Još iz kategorije