Drama Lepe Lukić: Banka joj oduzela kuću i prodala, pevačica iz ovog razloga ostala bez doma

27.04.2024

12:04

By

Drama Lepe Lukić

Drama Lepe Lukić zbog rodne kuće

Rodna kuća poznate pevačice Lepe Lukić u Kraljevu , prodata je na javnoj licitaciji po ceni od 1.000.000 dinara. Ova kuća ima poseban emotivni značaj za Lepe Lukić, budući da je često isticala kako je rado odlazila tamo, posebno dok su joj majka Milosija i brat Rajko bili živi.

Drama Lepe Lukić zbog rodne kuće u Kraljevu

Međutim, nakon što je kuća prodata, usledio je neočekivan obrt. Prema rečima izvora 2021. godine, razlog zbog kojeg je kuća otišla „pod doboš“ bilo je neplaćanje kredita od 10.000 evra, koji je podigao pevačicin bratanac Rade Jovanović.

Ipak, kasnije je Rade uspeo da vrati kuću, otkupivši je od nove vlasnice – žene iz obližnjeg sela, koja je na licitaciji dala najbolju ponudu.

Drama Lepe Lukić

– Rade je imovinu založio pod hipoteku u jednoj banci zbog kredita koji nije vratio. Onda je taj dug preuzela jedna firma iz Beograda koja se bavi otkupom dugova, to je urađeno po starom zakonu o izvršenju, koji je podrazumevao prvu prodaju na 60 odsto, a drugu na 30 odsto od procenjene vrednosti.

Pročitajte: Borba Aleksandre Nikolić nakon porođaja- Sa teškim stvarima se suočava

– Kuća je prodata odmah na 60 odsto, a Rade se nije pojavio na tom ročištu, iako je bio uredno pozvan. Osim kuće, prodato je i zemljište pod zgradom i jedna livada treće klase. Sve to je prodato za malo više od milion dinara. Za to je bila zadužena javna izvršiteljska kancelarija Z. S. Bila su dva ponuđača, a kuću je kupila jedna žena iz susednog sela -rekao je tada izvor za Kurir.


Ona se povodom ovog događaja oglasila za medije, izražavajući verovatno svoje emotivno vezivanje za rodnu kuću i zahvalnost što je kuća ostala u porodičnom vlasništvu.

Drama Lepe Lukić

– Rade je rekao da mu je novac obezbedila ćerka, koja živi, čini mi se, u Belgiji. Ostao je da živi tu u kući sa suprugom, mislim da je ona iz Pljevalja. Pokraj kuće drže i etno-restoran – govorio je izvor u martu 2022. godine.

Pročitajte: Lepa Lukić otkrila strašne detalje nasilja- Dođem kući, a on ubije Boga u meni

– Ja nemam ništa sa tom kućom, ja sam tu samo odrasla. Odavno sam se odrekla te kuće u korist bratanca koji tamo živi i radi. I da je podizao kredit, ja sa tim nemam ništa – rekla je pevačica.

Još iz kategorije