Dragan Stojković Bosanac u švaleraciji: Umešao se u brak poznatog muzičara

17.04.2024

14:00

By

Afera Dragana Stojkovića Bosanca

Bojan Vuković

Bosanac

Afera Dragana Stojkovića Bosanca bila je šok priča za medije u periodu osamdesetih

Poznata folk pevačica Vesna Zmijanac bila je u braku sa Miroljubom Aranđelovićem Kemišem, koji ju je kasnije javno optužio da ga je varala sa kolegom Draganom Stojkovićem Bosancem. Kada se o tome pročulo u javnosti, to je bila glavna afera Dragana Stojkovića Bosanca.

Afera Dragana Stojkovića Bosanca poremetila brak poznatog muzičara sa estrade

Kemiš je, naime, krajem osamdesetih objavio otvoreno pismo za medije u kom je obelodanio detalje koji su u to vreme obeležili skandal – afera Dragana Stojkovića Bosanca koja je obelodanila da je Vesna Zmijanac bila u šemi sa poznatim muzičarem.

Afera Dragana Stojkovića Bosanca

Bosanac

– Dragan Stojković Bosanac, Tahir Turkalić i ja bili smo dugogodišnji nerazdvojni saradnici u poslu i privatnom životu. Zajednički smo radili mnoge projekte, a motiv nam je bio kreiranje novog zvuka u narodnoj muzici. Kao primer takve nesebične saradnje mogu da navedem da sam Dragana Stojkovića čak pozvao da svira i na ploči moje tadašnje supruge Vesne Zmijanac – napisao je Kemiš, pa nastavio u detalje:

Pročitajte i – Miljana Kulić na samrti – Nenad Macanović Bebica van sebe, stvari izmakle kontroli

– U to vreme, Dragan Stojković nam je bio kućni prijatelj i on je zaista jedini čovek u koga ne bih posumnjao da bi mi se ikada mešao u brak, a naknadno sam saznao da je u oktobru pretprošle godine (1985) već bio sa Vesnom, kao i posle toga. U novembru sam se sporazumno rastao s Vesnom Zmijanac, saznavši za njene mnogobrojne avanture – naveo je aranžer i dodao da su muke za njega počele tek posle razlaza sa Zmijančevom.

Pročitajte i – Otac mi umire, a on me ostavlja sa decom – Voditeljka Slagalice ostala sama

– Ovim sam želeo da okončam jedan ružan period u mom životu. Početkom decembra sam se iselio iz zajedničkog stana u Lješkoj ulici, a u januaru, kada sam došao po svoje stvari, u stanu sam zatekao novoimenovanog urednika propagande PGP RTB (Vlada Jovanović, s kojim je Vesna kasnije dobila ćerku Nikoliju, prim. aut.) u vrlo domaćoj atmosferi (u gaćama). O njemu, inače, imam vrlo pozitivno mišljenje, kao vrlo sposobnom propagandisti, koji svesrdnim angažovanjem može mnogo da učini na afirmaciji nekog pevača (primer Vesne Zmijanac).


IZVOR: Starmagazin, Kurir

SLIKE: Bojan Vuković

Još iz kategorije