Koliko donji veš zaista može da izdrži: Saznajte da li nosite kvalitetan veš ili je vreme za nove gaćice

26.08.2024

18:28

By

donji ves nove gacice

Freepik / Racool_studio

Da li ste znali da donji veš ima rok trajanja? Pravilan odabir veša od kvalitetnog materijala značajno će uticati na vek korišćenja gaćica. Ali ne treba zaboraviti da i pravilno održavanje tj. pranje veša bitno utiče na dužinu korišćenja.

Kvalitetan donji veš i vreme za nove gaćice su teme na koje redovno treba obraćati pažnju

Redovno nošenje i pranje mogu uticati na kvalitet donjeg veša, ali uz nekoliko jednostavnih saveta, možete značajno produžiti životni vek vaših omiljenih gaćica.

Kada je vreme za nove gaćice

Prvi znak da je vreme za nove gaćice su rupice u tkanini. Nakon mnogih ciklusa nošenja i pranja, tkanina se istroši, što dovodi do pojave neželjenih procepa.

Pored toga, tvrdokorne mrlje koje ne možete ukloniti čak ni uz pomoć omiljenog deterdženta ili izbeljivača, signal su da je vreme za novi par.

Još jedan znak da treba zameniti donji veš je gubitak oblika. Gaćice treba da vam savršeno pristaju, a ako su se rastegle ili izgubile svoj prvobitni oblik, vreme je za nove. Ova promena nije samo estetska – ona je važna i iz higijenskih razloga.

nove gacice


Tokom vremena, bakterije se mogu nakupljati u donjem vešu, što povećava rizik od infekcija urinarnog trakta i gljivičnih infekcija, kao i od iritacija kože.

Da li treba koristiti stari donji veš i kako

Umesto da svoj stari donji veš bacite, možete ga prenameniti. Staro donje rublje može postati praktične krpe za čišćenje, dajući mu novi život i smanjujući tekstilni otpad.

Da vaše gaćice duže traju

Iako svi komadi donjeg veša imaju svoj rok trajanja, postoje načini da produžite njihovu upotrebu.

Prvo, investirajte u kvalitetan donji veš. Gaćice napravljene od vrhunskih tkanina trajaće duže i bolje će izdržati habanje.

@effectivespaces Request: folding underwear, I hope it helps #folding #laundrytok #clothes ♬ original sound – Stellar Threads

Ručno pranje donjeg veša je još jedan način da produžite njegov životni vek. Iako je pranje u mašini praktično, može biti pregrubo za intimno rublje. Kada je moguće, operite gaćice ručno, dodajući malo deterdženta, istrljajte što bolje, isperite a zatim ih okačite da se osuše.
Ako ipak perete donji veš u mašini, koristite vrećicu za donji veš. Pamučna vrećica će zaštititi tkaninu od habanja tokom pranja.
Takođe, sušenje na niskoj temperaturi sprečiće habanje, bleđenje i istezanje tkanine. Određene tkanine su sklone skupljanju, pa je niska temperatura sušenja ključna za očuvanje kvaliteta.

Uz ove savete, vaš donji veš će trajati duže, zadržavajući svoj oblik i udobnost.


Slične teme:
Pozdravite se sa ustajalim mirisom odeće: Uz samo 5 jednostavnih koraka imaćete savršeno opran i mirišljav veš
Skinula se poznata voditeljka: Zavrteće vam se u glavi od tela ove lepotice


 

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: Freepik / Racool_studio, cookie_studio

Još iz kategorije