Srbija na vrhu sveta! Vaterpolisti treći put uzastopno osvojili zlato na Olipijskim igrama

11.08.2024

15:38

By

Vaterpolisti Srbije

Profimedia

Vaterpolisti Srbije su olimpijski prvaci, treći put u nizu. Naime, iako se desila smena generacija, a „sedmorica veličanstvenih“ su napustili reprezentaciju, posle drugog uzastopnog olimpijskog zlata osvojenog u Tokiju 2021, naši „delfini“ su upeli da dođu do zlatne medalje i na Olimpijskim igrama u Parizu.

Vaterpolisti Srbije osvojili zlato na Olimpijadi

Zlatni delfini savladali su aktuelne prvake sveta, reprezentaciju Hrvatske rezultatom 13:11 (5:2, 3:3, 3:3, 2:3), čime je srpski tim pokazao da mu u ovom sportu nema ravnog.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @pbg.news

Obe reprezentacije su na čudesan način došle do ovog olimpijskog finala. I jedni i drugi su takmičenje u svojoj grupi završili na četvrtom mestu, poslednjem koje vodi u nokaut fazu, a onda su iznenadili jedne, pa druge favorite – Hrvati, Španiju i Mađarsku, a Srbi, Grke i Amerikance.

Vaterpolisti Srbije obradovali naciju

Na red je došlo veliko finale, a u njemu aktuelni prvak sveta, iako je poveo, doslovno nije znao šta ga je snašlo.

Vaterpolisti Srbije koji su čitav meč dominirali u bazenu, ništa nisu prepustili slučaju već su do samog kraja poslednji atom snage ostavili u bazenu.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sportal.rs (@sportalrs)

Bravo momci, Srbiju ste učinili ponosnom!

Zlatni vaterpolisti Srbije kao i ostali sportisti, osvajači medalja na Olimpijskim igrama u Paizu, biće dočekani u utorak uveče ispred Skupštine grada.

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: Profimedia/Rts Printscreen

Još iz kategorije