Rešava nadutost i dovodi liniju do savršenstva: Ovo su tri stvari koje treba da radiš svakog jutra

31.01.2024

14:01

By

Tri stvari protiv nadutosti

Tri stvari protiv nadutosti će vas spasiti

Nakon praznika i poprilično hladnih dana, telu je potreban detoks ali i više fizičke aktivnosti. Nakon ovog perioda, mnogo je onih koji se osećaju naduto, a mi vam donosimo rešenje za ovaj problem.

Tri stvari protiv nadutosti koje ćete morati isprobati

Nadutost se može brzo rešiti promenom jutarnjih navika, a 3 stvari koje će vam u tome pomoći doprinose i mršavljenju.

Hronična nadutost i upravljanje fizičkom težinom mogu biti međusobno povezani, a promena nekih jutarnjih navika pomoći će vam da se uspostavi osnova za zdraviji dan bez nelagodnosti u probavi i uz to će uticati i na kontrolu težine.

 

Specijalistkinja za mršavljenje i zdravlje creva Holi Soto otkrila je 3 stvari koje možete da uradite svakog jutra da biste smanjili hroničnu nadutost i smršali.

1. Unos tečnosti
Telo morate da održite hidriranim, a redovno ispijanje vode je način da to ostvarite. Ovo je osnovna zdrava jutarnja navika koja će vam pomoći da se izborite s hroničnom nadutosti. Adekvatna hidratacija podržava optimalnu probavu i ublažava nadutost pomažući hrani da se kreće kroz probavni trakt.


Tri stvari protiv nadutosti

Osim toga, ako popijete vodu pre obroka, to će stvoriti osećaj sitosti i potencijalno smanjiti ukupni unos kalorija.

Pročitajte: Spremna za 15 minuta- Recept za zdravu i ukusnu tortu koja će vas ostaviti bez daha

2. Vežbanje
Uključivanje redovnoh vežbanja u jutarnju rutinu moćna je navika koja ima višestruke prednosti za one koji se bore s hroničnom nadutosti.

Fizička aktivnost stimuliše probavni sastav, podstiče redovno pražnjenje creva i smanjuje verovatnoću za nadutost. Jutarnje vežbe takođe podstiču metabolizam, doprinose sagorevanju kalorija tokom dana i doprinose smanjenju telesne težine.

Tri stvari protiv nadutosti

3. Zasitan doručak
Dobro balansiran doručak pokreće metabolizam, osiguravajući oslobađanje energije i smanjuje fluktuaciju nivoa šećera u krvi koje mogu doprineti nadimanju.

Tri stvari protiv nadutosti

Zdrav i zasitan doručak trebalo bi da bude prioritet. Izaberite hranu bogatu hranljivim namirnicama kao što su celovite žitarice, voće i nemasni proteini. To će vam osigurati esencijalnu energiju i duži osećaj sitosti što će smanjiti verovatnoću da se kasnije u toku dana prejedate.

SLIKE: Unsplash

Još iz kategorije